Stukje kies afgebroken (4 weken wachten)

Author:
supdarique
Posted:
vr, 02/16/2024 - 00:12
Gisteren is een zeer klein stukje (4mm) van mijn meest achterste afgebroken aan buitenzijde van de kies richting de wang. Ik heb hier geen pijn van maar er zitten nu wel twee scherpe punten. Ik heb uiteraard mijn tandarts gebeld, maar ik kon daar pas over 4 weken terecht omdat ik al een tijd niet meer voor controle was langsgeweest vanwege angst voor kosten. Ik heb het daarnaast geprobeerd om een nieuwe tandarts te vinden, maar deze heeft een wachttijd van minstens 8 weken. Ik heb voor nu maar de afspraak over 4 weken gemaakt, maar is er in de tussentijd een oplossing dat ik de scherpe punten kan afdekken en m'n tand kan beschermen? Online zie ik meerdere noodvulling en reparatiesetjes. Zou dat mogelijk kunnen helpen? Of zijn er oplossingen waarbij ik eerder naar een tandarts zou kunnen?
Tandarts_Richa…

U kunt altijd naar de spoeddienst maar daar zijn vaak hoge kosten aan verbonden. U kunt uw kies met bijv. suikervrij kauwgom of orthodontie was bedekken.
Er is helaas een gigantisch tekort aan tandartsen dankzij het negeren v d overheid v d adviezen v onze beroep organisatie. Met grote wachtlijsten tot gevolg.
vr, 02/16/2024 - 00:41 Permalink
supdarique

Nou. Kon uiteindelijk toch bij de tandarts terecht afgelopen vrijdag nadat ik verging van de pijn. Na een terechte preek dat ik al een tijd niet bij de tandarts was geweest heeft ze de scherpe rand van de kies gepolijst en er voor nu een noodvulling ingedaan welke al uitestekend werkt. Ik zal nu over 4 weken terug moeten voor een echte vulling en 2 maanden daarna om een andere laatste verstandskies te laten trekken.

Daarnaast is er nog iets eigenaardigs aan de hand. Sinds ik langs ben geweest heb ik last gehad van pijn bij twee specifieke tanden. Een kies vlak bij de afgebroken kies van eerst. Deze pijn is verdwenen na 3 dagen goed poetsen, raggen en mondspoeling. Echter aan een snijtand aan de andere kant van mijn gebit heb ik nu last van drukkende zeurende pijn, die af en toe overgaat in steken. Ik kan een beetje opzwelling voelen bij de tand en het tandvlees eronder is een beetje bleek, maar het bloedt niet als ik tanden poets en niets wat ik online lees, komt overeen met mijn klachten. Iemand een idee?
ma, 02/26/2024 - 23:19 Permalink