Steken tand

Author:
Ashklink
Posted:
za, 11/18/2023 - 19:46
Hallo,
Ik heb last van steken in mijn tand, is kort koudgevoelig en eten doet niet echt pijn.
Hij voelt soort statisch aan of stroomgevoel.
Tandvlees bloedde vanochtend flink.
Ashklink

Ja ik ga ook, gisteren weinig last gehad vanochtend bloedde alles links onderin. Vanmiddag afspraak staan dus even kijken wat ze zeggen.
Tandvlees doet wel echt pijn, net paracetamol op.
Maar huisarts zegt dat het toch mijn speekselklier is die zorgt voor de klier/ zwelling.
di, 11/21/2023 - 11:05 Permalink
Ashklink

Vandaag bij mondhygiëniste geweest, ze heeft flink gereinigd. Verdoving was niet nodig. Nu alles goed schoon en volgende week terug om te kijken of het tandvlees waar het kapot is rustiger is en goed hersteld.
Goed spoelen en ragelen en rustig poetsen.
vr, 11/24/2023 - 19:50 Permalink
Tandarts_Richa…

Geen parodontitis,... gelukkig. Geen parodontium meting gedaan??. Vraag je laatste x-foto op ( wanneer zijn die gemaakt) en plaats hier dan kan ik kijken. Wanneer is je na controle afspraak?.
za, 11/25/2023 - 10:21 Permalink
Tandarts_Richa…

Er is hier en daar toch wat botverlies. Zou dat goed onder controle houden bij de mondhygiënist eventueel ook door parodontoloog laten beoordelen indien mondhygiënist dat nodig vindt. Zou ook een meting laten uitvoeren (parodontium status) om over een jaar bij een volgende meting te kunnen vergelijken. U rookt toch niet??.. Is het gaatje? op de foto 26 gevuld?.
zo, 11/26/2023 - 00:02 Permalink
Tandarts_Richa…

Op foto rechts boven achterste kies. Voor jou links boven. Er is een direct verband tussen roken en verlies v tanden/kiezen. Dus als je het niet erg vindt je natuurlijk gebit te verliezen, blijf dan roken. Proberen heeft geen zin bespaar jezelf de frustratie. Maar als je ECHT wil dan lukt het te stoppen. De eerste maand heb je het moeilijk en daarna denk je....zo moeilijk was het eigenlijk niet , valt toch mee. Maar alleen als je het knopje echt wil omzetten.
zo, 11/26/2023 - 11:03 Permalink