Smaak in mond

Author:
Julie3630
Posted:
wo, 01/03/2024 - 11:22
Hallo allemaal. Ik heb een vraagje waar ik mij zorgen om maak.
Ben geen held met tandartsafspraken dus bij deze.
Ik heb 2 weken geleden de 2de behandeling gehad van een WKB aan een kies links onder. Volgende week volgt alleen nog de definitieve vulling. Nu is er eergisteren een stuk noodvulling losgekomen. Ongeveer anderhalve week geleden brak er linksboven een stukje af van een kies. Hierin zat al een vulling, dus kans is groot dat dit ook vulling is geweest die afbrak. Het is zegmaar de voorkant die is afgebroken, niet in het midden (tijdens eten van cornflakes). Ik heb tot op heden geen pijn aan beide kiezen.
Ik heb nu al, sinds de WKB (denk ik) een rare smaak in mijn mond. Soort van chemische, tandarts smaak. Nu weet ik dus niet of dit komt van de afgebroken kies linksboven of vd noodvulling aan de WKB kies linksonder.
Ik proef dit als ik slik. Het is geen vieze vieze smaak, eerder alsof ik kort geleden bij de tandarts ben geweest lol..
Waar kan dit van komen?
Ik merk trouwens ook als ik mijn mond ver open doe, en wat lichte kracht zet dat mijn kauw/kaakspieren ad linkerkant wat stroef aanvoelen. Alsof er druk op komt.
Heb gisteren nog bloed laten trekken en hier kwamen geen ontstekingswaarde ofzo uit. hoe groot is de kans dan op een kaakonsteking?
Tandarts_Richa…

We kunnen hier gaan gissen maar dat heeft geen zin. Bel uw tandarts om aan te geven dat er iets gebeurd is zodat rekening mee gehouden kan worden voor uw volgende afspraak. Een onsteking v uw kies wordt al middels de WKB behandeld. Dus het kan zijn dat daarom nu geen alarmerende waardes naar voren komen.
wo, 01/03/2024 - 22:46 Permalink