Resorptie kleine kies

Author:
sannie1977
Posted:
wo, 11/15/2023 - 20:32
Sinds een jaar of 8 heb ik resorptie in mijn kleine kies naast de hoektand, in het ondergebit. Jarenlang is de resorptie stabiel gebleven maar wordt nu langzaam groter. Ik heb er helemaal geen last van en de kies ziet er ook nog normaal uit. De resorptie zit nog net niet in de pulpa en waarschijnlijk van binnenuit ontstaan.
Nu wil de tandarts de kies trekken, maar ik vraag me af of er geen opties zijn waarbij de kies behouden blijft?

In dat deel van de kaak is vroeger namelijk voor de beugel al een kies getrokken en ook moeten binnenkort mijn verstandskiezen eruit. Daarnaast zal bij het trekken van de kies met resorptie dus een gat zichtbaar blijven wat vrij goed opvalt. Natuurlijk is een implantaat een optie alleen zowel financieel als praktisch zie ik dat niet echt zitten. Ik speel namelijk op semi professioneel niveau dwarsfluit waarbij het originele gebit belangrijk is. Gaten in de mond of implantaten beïnvloeden dé geluidskwaliteit.

Is er voor de kies met resorptie nog een andere mogelijkheid om deze te behouden?
Tandarts_Richa…

Zou een foto moeten zien om u een advies te kunnen geven. Kunt u hier posten. Denk niet dat verwijdering v d 4 veel invloed zal hebben op uw musicale skills. Implantaat lijkt mij een prima oplossing. Dat is financieel een aderlating maar als u goed verzekerd bent dekt dat een klein deel. Hangt af hoeveel eigen risico u zelf heeft genomen. Maar neem aan dat u een potje heeft gemaakt om dat risico te dekken. Misschien kunt u het vanwege uw professie fiscaal opvoeren.
do, 11/16/2023 - 10:42 Permalink