Raar gevoel in kies

Author:
elena564
Posted:
vr, 12/29/2023 - 21:59
Hallo,

Enkele tijd terug begon ik een raar zeurend gevoel te voelen in een van m'n kiezen. Ik was als de dood dat dit hetzelfde zou zijn als de vorige keer. Vorige keer had ik namelijk ook last van een kies aan de linkerkant, deze had echter wel een zware vulling. Toen breek er een barst te zitten in de kies en moest die eruit.

Nu heb ik een soortgelijk gevoel aan dezelfde kies maar dan aan de rechterkant. Ben hier al 2 keer mee naar de tandarts geweest. Heeft beiden keren foto's gemaakt en gaf aan niets te kunnen zien. De tandarts zei dat het mogelijk kan zijn omdat ik knars. Nu heb ik zelf een nachtbeugel en verwacht dat daarom het knarsen op zich hier geen oorzaak van is.

Opvallen aan het "gevoel" in de tand is dat het dagen wegblijft en dan toch weer op kan duiken.

Door de vorige keer, dat de kies er opeens uit moest, ben ik wel Nu beetje panisch voor weer zo een herkenbaar raar gevoel in m'n mond.

Iemand tips of ervaringen hiermee??
Tandarts_Richa…

Een barst in de kies kan een tandarts soms ontdekken middels een bijtproef. Vaak hebben kiezen met oude amalgaam vullingen dit probleem. Amalgaam zet uit na verloop v jaren en zorgt dan soms voor barsten in een kies. Daarom heb ik al mijn oude amalgaam vullingen laten verwijderen omdat knobbels begonnen af te breken door barsten. "Cracked Tooth Syndroom". Wel moeilijk te diagnosticeren. Hangt van de barst af maar vaak nog te redden.
vr, 12/29/2023 - 23:24 Permalink
Tandarts_Richa…

Ik had willen voorstellen om een "knars"bitje te laten aanmeten maar u heeft s'nachts al een beugel. Mogelijk wordt uw kies toch over belast. Met articulatie papier kan uw tandarts dat controleren. Tegelijk ook de bijt proef om te kijken of er een barst in zit. Klinkt raar maar ook gave kiezen (uiterlijk) kunnen barsten hebben.
za, 12/30/2023 - 11:07 Permalink
Julie3630

Beste,
daarnet tijdens het eten van kauwgom is er een stukje noodvulling losgekomen van mijn WKB kies. Aan deze tand heb ik vorige week vrijdag de 2de behandeling van WKB gehad. Deze vrijdag krijg ik normaal de echte vulling, maar moet gaan verplaatsen naar volgende week wegens werk.
Kan dit kwaad ? Wat kan ik nu het beste doen met deze tand? Ben namelijk bang voor ontsteking en kiespijn te krijgen. Heb zowizo al een grote schrik voor tandarts..
+ is het normaal dat een noodvulling een rare smaak geeft? Ik noem dit ook wel ‘tandartssmaak’ omdat ik het niet anders kan verwoorden. Toen de noodvulling er pas op zat, zat er nog een heel stuk meer op dan nu. is dat ook normaal?
Attach
ma, 01/01/2024 - 13:51 Permalink
Tandarts_Richa…

Het is een nood..vulling. Is broos en kunnen stukken v af komen. Als de verbinding naar binnen maar dicht is. Hangt ook af v in welk stadium de wkb is. Afgemaakt of nog niet. Morgen uw Ta. bellen. Zou afspraak niet verplaatsen indien mogelijk. Uw gezondheid gaat voor lijkt mij.
ma, 01/01/2024 - 14:38 Permalink
Julie3630

De wortelkanaalbehandeling is af. Heb eerst ontzenuwing gehad. 2 weken erna de wortelkanaalbehandeling zelf. Ging nu vrijdag alleen nog de officiele vulling krijgen.
Ik kan niet anders als verplaatsen.. ik moet werken op dat moment. Kunt u zien op de foto of de verbinding dicht is?
ma, 01/01/2024 - 15:05 Permalink