Probleem met opbeetplaat

Author:
Alex77
Posted:
vr, 04/08/2022 - 18:49
Ik 'gebruik nu dik een jaar een opbeetplaat die ik 's nachts in doe om mijn gebit te beschermen tegen het kaakklemmen. De opbeetplaat is van hard materiaal en naar mijn bovenkaak gevormd en draag ik dus over het bovendeel van mijn gebit.

Sinds ik de plaat draag ben ik een barst in mijn voortand rijker (loopt verticaal over de voortand) en sinds kort ook een barst in een kies die ooit een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan. Voor die kies heeft mijn tandarts nu een kroon geadviseerd.

Ondertussen vraag ik me sterk af of de opbeetplaat meer kwaad dan goed doet. Zijn er nog andere opties te overwegen om mijn probleem op te lossen?
Tandarts_Richa…

Als een kies een wortelkanaal behandeling heeft gehad dan wordt die kies broos, met meer kans op breuk v d knobbels afhankelijk van hoe groot de restauratie is. Vandaar dat ik na een wortelkanaalbehandeling altijd adviseer te sparen voor een kroon voordat een kies/knobbel breekt. Maar hier wordt ook anders over gedacht door de collega's, afhankelijk v waar zij gestudeerd hebben.. Vaak wacht men te lang. Uw parafuncties met belasting v uw kiezen gaat de hele dag door. Dus misschien komt er overdag te veel krachten op uw gebit. Weet u überhaupt hoeveel krachten er op uw tanden en kiezen komen. Dus soms komen er barsten. Kan toeval zijn dat uw tand juist met het gebruik v uw opbeetplaat barst. Misschien is het niet eerder opgevallen. Bij twijfel uw tandarts laten controleren.
ma, 04/11/2022 - 17:16 Permalink