preventieve kroon gebruikelijk?

Author:
hannekje34
Posted:
zo, 09/10/2023 - 13:14
Bij controle stelde tandarts voor om kroon te plaatsen op kies boven. Geen last van deze kies, is ooit in het verleden gevuld.
Reden voor de kroon: veel ruimte tussen deze en naastgelegen kies die daardoor moeilijk schoon is te houden. Daardoor zouden in de toekomst gaatjes kunnen ontstaan. Die zijn er nu dus nog niet! Is het dan gebruikelijk om preventief een kroon te plaatsen? Ik vind dat nogal een rigoreuze en kostbare ingreep...

Misschien goed om toe te voegen: nieuwe tandarts, sinds nog geen jaar. In januari al 2 x kroon geplaatst, vanwege een barst in kies (onder en boven). Dit zou de 3e kroon worden. Eerder is daar nooit over gesproken bij andere tandarsten.

Ik wil niet gelijk wantrouwend zijn, maar zou toch heel graag mening van anderen over dit voorstel horen.
Hartelijk dank bij voorbaat.
Tandarts_Richa…

Contact punt niet sluiten kan voedsel impactie (doorpersen v voedsel) tot gevolg kunnen hebben. Wat weer bot afbraak kan veroorzaken. En uiteindelijk problemen met ,in ergste geval, zelfs verlies. Misschien ook gaatjes. Ik doe , indien nodig een kroon als ik het niet met een gewone vulling kan doen. Men kan ook wachten met de remmen v e auto te vervangen tot men tegen een boom is gereden. "Cracked Tooth Syndroom", Advies vaak een kroon om de knobbels v e kies in te kapselen.
zo, 09/10/2023 - 18:30 Permalink