pijn na wortelkanaalbehandeling

Author:
hermine
Posted:
do, 05/23/2002 - 10:10
Een aantal maanden geleden is na een mislukte wortelkanalbehandeling een kies getrokken. ( De wortel bleek scheeft te zitten)Helaas is de kies ernaast ook aangedaan. Nu weer wortelkanaalbehandeling, 10 dagen geleden. Ik blijf pijn houden, maar durf niet naar de tandarts, omdat
1: hij me dan waarschinlijk een zeurkous vindt
2: hij weer een kies trekt. Dat vind ik toch wel heel erg. Ik heb mjn gebit altijd goed verzorgd, maar de klachten die ik had werden afgedaan als tmj klachten, zodat er niet op tijd iets aan deze kiezen is gedaan. Wat te doen? En zijn er mogelijkheden die twee kiezen dan te vervangen? Groeten! Hermine
de digitale tandarts

Beste Hermine,

Vervelend dat de kanaalbehandeling niet succesvol was en dat daardoor je kies is getrokken.

10 dagen na een kanaalbehandeling is het mogelijk dat er nog napijn aanwezig is. Maak je nog niet teveel zorgen en wacht nog een aantal weken af.

Dat je bang bent om een zeurkous genoemd te worden, moet zeker geen reden zijn om na te laten iets te vragen aan je tandarts. Het is jouw mond en het is logisch dat je je afvraagt wat zich daar afspeelt.
Vragen over o.a. de behandeling, eventuele nabezwaren, prognose en alternatieven worden veel gesteld en horen beantwoord te worden.
Het is zelfs zo dat de tandarts door de wet WGBO (Wet Geneeskundige Behandelings Overeenkomst) verplicht is dit alles al vooraf aan u te melden; dit is echter in de praktijk niet altijd een haalbare kaart, maar u heeft wel recht op deze informatie.

U hoeft de kies ook niet te laten trekken. Vraag naar de prognose, de mogelijke alternatieven en laat je zonodig doorverwijzen naar een specialist in wortelkanaalbehandelingen (de tandarts-endodontoloog).

Succes.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-03 22:00 ]
do, 05/30/2002 - 22:59 Permalink