Pijn na wkb

Author:
JesseM
Posted:
zo, 10/30/2022 - 20:49
Goedeavond,

Afgelopen vrijdag heb ik een wkb gehad in mijn kies rechtsonder (verstandskiezen zijn er al een ruim aantal jaren uit). Alle wortels zijn hierbij behandeld. Nu heeft de tandarts 1 tandwortel iets te diep schoongemaakt en is de wortelstift (zo heet dat toch?) bij 1 tandwortel een klein stukje uitsteekt.
Sinds vanmiddag/vanavond heb ik een sterk toenemende pijn in mijn kaak, een combinatie van een brandend en stekend gevoel. Zou dit een resultaat kunnen zijn van het uitstekende stukje stift of zou dit ook iets anders kunnen zijn? De pijn is amper te bedwingen met normale pijnstilling, ik slik momenteel meer dan de aanbevolen hoeveelheid aan pijnstilling (combinatie ibu + paracetamol).
Tandarts_Richa…

Heeft u vorige vragen over dit onderwerp op dit forum al gelezen?. De eerste 3 dagen na een wkb beh, kan de pijn oplopen. Te onderdrukken met pijnstillers. Na 3 dgn moet het minder worden en na 7 dgn ver weg zijn. Na 7 dgn nog hevig aanwezig of wordt de kaak heel dik, raadpleeg de behandelaar. Het gebeurt dat een stukje Gutta Percha stift iets te ver doorgedrukt wordt. Jammer maar hoeft geen vervelende gevolgen te hebben. Het heeft geen zin een voorgeschreven dosis pijn medicatie ( bijv. 600mg Ibu + 500mg Paracetamol max 3x dgs let op Ibu niet bij maag problemen of bloedverdunners) te overschrijden. Werkt vaak zelfs averechts.
ma, 10/31/2022 - 07:32 Permalink