pijn na wkb

Author:
mar62
Posted:
zo, 04/25/2004 - 17:46
Hallo,

afgelopen week heb ik 2 wkb gehad, één aan een voortand en één aan een kies. Nou is het vreemde dat ik bij beiden sindsdien last heb met kauwen en bijten. En bij de kies is het zelfs zo erg dat ik er helemaal niet meer mee kan bijten omdat het zo pijnlijk is. Ik ben er al mee terug geweest bij de tandarts en hij heeft de noodvulling van de kies wat vlakker gemaakt. Helaas heeft het niet geholpen en blijft de enorme pijn bij het kauwen. Is er iemand die dit kent en mij advies kan geven wat ik nu het beste kan doen? Alvast dank voor de reacties.
Roxanne

Je moet niet vergeten dat een WKB een hele ingreep is, ze halen je zenuw weg, en dat is raar voor je lichaam...

De tandarts is vlink wat druk aan het uit oefenen, dus het is helemaal niet gek dat je een pijn/gevoelligheid hebt aan de kies/voortand.

Het kan een week... een maand duren, maar langer dan ander halve maand toch niet, dan is er toch echt wat aan de hand...

Groetjes Roxanne
Veel succes!
zo, 04/25/2004 - 18:45 Permalink
Bliepmiep

Ik ben twee weken terug de klos geweest.
Ik voel het nog wel, maar het wordt elke dag wat minder...
En zoals roxanne al zegt, het is een hele ingreep en niet gewoon even zomaar een vulling. Beschouw het als een wond, bij de 1 geneest dat snel, en bij de ander duurt het wat langer.
zo, 04/25/2004 - 23:31 Permalink
mar62

Dank voor jullie reacties. Ik moet zeggen dat ik er wat onzeker over ben omdat ik bij eerdere wkb geen pijn bij aanraking of kauwen had terwijl het nu heel erg is en ook de ta tegen mij zei dat de pijn niet zo lang mocht duren. Maar wellicht moet ik het toch nog maar een paar daagjes afwachten.
ma, 04/26/2004 - 07:40 Permalink
minique

Je schrijft in je 1e bericht dat de noodvulling wat vlakker is gemaakt... Is de wkb dan nog niet klaar???

Groetjes,
Monique
ma, 04/26/2004 - 09:06 Permalink
minique

Misschien is de oplossing van je klachten daar te vinden, nl. dat er nog wat zenuwresten zitten. Ik denk dat dat wel kan, hoor.
Ik kreeg in ieder geval in de periode tussen de start en deel 2 ook meer last... Maar bij mij zat er maar 1 week tussen. Bij mij werd bij deel 2 werd er nog het nodige vijl-werk gedaan. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jou zit...

Hou het nog even een paar dagen in de gaten, maar als de pijn erger wordt, moet je zeker even bellen!!!

Groetjes,
Monique



[ Dit Bericht is bewerkt door: minique op 2004-04-26 14:47 ]
ma, 04/26/2004 - 14:46 Permalink
mar62

hoi, daar ben ik weer. Heb gisteren toch maar ff de tandarts gebeld omdat ik pijn blijf houden, zowel aan de kies als aan de voortand... De tandarts heeft er maar weer wat afgeslepen en zei dat ie dit nog nooit had meegemaakt, dat een kies zo gevoelig bleef. Ik stond dus letterlijk met mijn mond vol tanden. Heb brufen meegekregen maar moet zeggen dat het niet veel helpt tegen de pijn bij het bijten. Ik ben het zo onderhand behoorlijk beu, hoor.
wo, 04/28/2004 - 13:14 Permalink
mar62

hoi, daar ben ik weer.
Twee weken geleden is de voortand afbehandeld en ik heb nog steeds pijn. Een zeurderige pijn alsof er een band omheen zit. Nu heb ik net op de site gelezen dat dit vaker voorkomt. De kies waar ik veel last van had moet nog afbehandeld worden maar daar is de pijn nu wat minder, helaas ook nog niet over. Ik word er wel een moe van want ik loop nu al maanden continu met pijn in de mond en volgens de tandarts ben ik een uitzondering.... )Blijkbaar niet gezien het aantal berichten op deze site)
Toch heb ik nog een vraagje. Kan het zijn dat de pijn na een wortelkanaalbehandeling nooit meer overgaat of zie ik dit te somber in?
groetjes van marthe :smt001
ma, 07/12/2004 - 09:07 Permalink
joek

Ja, daar ben ik ook wel heel benieuwd naar!
Ik heb zelf al zo'n vijf weken napijn, gaat maar niet over.
Is er nog hoop?
Joke
ma, 07/12/2004 - 16:35 Permalink
de digitale tandarts

6 maanden is de periode waarna een wortelkanaalbehandeling op zijn succes beoordeeld kan worden.
Over het algemeen kan je wel stellen dat bij succesvolle kanaalbehandelingen de pijn na drie maanden vaak wel verdwenen is.

Sterkte allemaal!
ma, 07/12/2004 - 16:46 Permalink
joek

Nou, dit antwoord geeft me moed. Ik wacht het allemaal af. Als je dit weet, is het toch wat makkelijker te dragen!
Bedankt.
:smt003
Joke
ma, 07/12/2004 - 16:59 Permalink
mar62

Hartelijk dank voor het antwoord. Ik ben blij dat er toch nog een grote kans is dat de pijn weg zal gaan! Rest ons niets anders dan afwachten en hoop houden!
di, 07/13/2004 - 08:30 Permalink