Pijn na vullen onderste kies

Author:
stephanie1987
Posted:
do, 01/04/2024 - 11:37
Hoi iedereen,

Gisteren heb ik een onderste kies laten opvullen nadat er 2 weken een stukje was afgebroken. Ik had hier totaal geen last van maar de tandarts vond het beter om te herstellen.
Nadat de verdoving (na 5u pas) was uitgewerkt kreeg ik echt hevige pijn, zo pijnlijk dat ik er vannacht bijna niet van geslapen heb.

De kies die werd opgevuld (wit vulsel) geef continu steken en heeft een aanhoudende drukkende pijn die ik niet wegkrijg met Ibuprofen 600 mg.

Vlak boven die onderste kies heb ik een bovenste kies waarbij de vulling is verdwenen en die pas kan opgevuld worden begin februari. Volgens de tandarts is deze ontzenuwd en kan ik daar geen pijn ervaren, vandaar dat hij wil wachten. Terwijl hij regelmatig de onderste kies bij het vullen schoonmaakte deed de koude lucht in het gat erboven wel echt pijn en moest ik regelmatig teken doen om even te stoppen (enkel onderkant was verdoofd).

Nu heb ik echter het gevoel dat ook deze tand echt pijn doet en de pijn volledig naar zowel mijn onderkaak als bovenkaak trekt.

Ik heb daarnet met de tandarts gebeld en ik mag vanavond langskomen ter controle want erge pijn na vullen zou volgens hem niet kunnen.

Maar nu is mijn vraag;
- Kan het dat ik pijn ervaar in een "dode" tand zonder zenuwen?
- Is het normaal dat ik de erge pijn van een gaatje ervaar terwijl de tand is opgevuld?

Alvast bedankt voor de respons
Tandarts_Richa…

In een "dode" tand / kies zou u geen temperatuur verschil moeten ervaren tenzij een kanaal, vitaal, niet behandeld is. Maar kan wel , afhankelijk v omstandigheden ongemak (pijn?) voelen . Een pas gelegde vulling kan pijn/ongemak geven. Gebeurt regelmatig. Zelfs zo erg dat de zenuw het begeeft.
do, 01/04/2024 - 22:21 Permalink
stephanie1987

Bedankt voor het antwoord.
Gisterenavond terug naar de tandarts geweest en zoals verwacht lag het aan de zenuw. Hij had zeer dicht tegen deze zenuw moeten vullen waardoor deze het jammer genoeg niet gehaald heeft.
Hij heeft deel 1 van de WKB gedaan & voorlopig gevuld. Begin februari mag ik dan gaan voor deel 2 en vult hij de bovenste kies ook op.

Van zodra ik binnenkwam begon hij opnieuw over de kies te trekken, wat al bij de 3e kies het geval is. Ik heb toch maar eerst gevraagd of hij de WKB niet eerst kon proberen aangezien ik niet al mijn kiezen zomaar wil laten trekken zonder eerst iets anders te proberen.
Ik heb het gevoel dat mijn tandarts liever een kies trekt dan deze een kans te geven om te herstellen...

Ik heb gelukkig een zeer goede nacht gehad, paar keer wakker geworden. Niet door de pijn maar eerder door de "angst" om pijn te krijgen. Verdoving heeft opnieuw lang gewerkt, na 6u pas uitgewerkt.
Nu voel ik een lichtjes drukkende pijn en af en toe een "steekje" maar ik gok dat dit normaal is na zo'n behandeling.
Hopelijk blijft de erge pijn nu eindelijk weg want na 4 weken pijn heb ik het stilletjes wel gehad.
vr, 01/05/2024 - 08:19 Permalink