Pijn kies

Author:
koerin
Posted:
ma, 08/07/2023 - 13:18
Help! Ik heb sinds een week of 8 pijn aan mijn kies. Ben ondertussen bij 2 tandartsen geweest, waarbij zij in eerste instantie beide tot de conclusie zijn gekomen dat het het tandvlees was.

Afgelopen week weer 3 keer langs geweest omdat de pijn nog steeds niet weg is en erger lijkt te worden. De tandarts heeft een bestaande vulling eruit gehaald en opnieuw erin gezet. In eerste instantie leek dit te helpen, maar nu doet het weer mega pijn. Vanochtend wederom een afspraak gehad en nu blijk dat de vulling niet goed zit. De oplossing die nu wordt geboden is het opnieuw vullen van de kies.

Het gaat om een diepe vulling die tegen de wortel van de kies aanligt, waarbij vorige keer al irritatie aan de wortel zichtbaar was. Tikken er tegen doet geen pijn, warm en koud is vreselijk, mijn wang eromheen is dik sinds de afgelopen week en ik word snachts wakker van de pijn. Klinkt dit als een vulling/tandvlees of kan er meer worden gedacht aan een wortelontsteking? Daarbij tevens de vraag of het kwaad kan om de wortel preventief uit de kies te halen, dan ben ik toch gelijk van al mijn klachten (muv het tandvleesprobleem) af?
Tandarts_Richa…

U bedoelt de zenuw uit de wortel/kies. Als ik het zo lees een wortelkanaalbehandeling. Dan doorsperen voor een kroon als na 6-12 maanden blijkt dat de WKB goed is gelukt. Uw tandvlees problemen oplossen door goed reinigen eventueel met hulp v mondhygiënist/ parodontoloog afhankelijk v d ernst v h probleem.
ma, 08/07/2023 - 15:59 Permalink