Pijn kaak kies

Author:
Ashklink
Posted:
di, 09/26/2023 - 16:27
Hallo,
Gisteren bij tandarts geweest, heb een vervelend pijnlijk rechter onderkaak. Tandhalzen liggen bloot en lak is aangebracht, tandvlees doet veel pijn!
Kauwen doet geen pijn, koud is gevoelig.
Er ligt nog een verstandkies achterin die eruit zal moeten naar wil tandarts niet zelf doen omdat hij wat scheef ligt. Volgend jaar is er weer plek bij kaakchirurg.
Ik knars en klem helaas volgens tandarts ziet hij aan de oppervlakte.
Het lijk helemaal naar achteren te trekken maar op de röntgenfoto was niet te zien.
Het steekt voelt helemaal gezwollen maar zenuwen etc helemaal goed.
Wordt er langzaam gek van.. dit is het weekend begonnen en slik ibu/paracetamol.
Tandarts_Richa…

Het kan v d verstand kies komen maar ik kan dat aan de hand v deze foto's niet beoordelen. Zou een x-foto moeten zien en kijken of ik daar wat op zie. Tandhalzen zijn iets bloot en kunnen last geven zo ook tandvlees . U gebruikt toch wel een rager of ander reiniging hulp voor tussen de tanden en kiezen, elke dag. Ontstoken tandvlees kan ook pijn doen. Zo ook over belasting door bijv knarsen.
di, 09/26/2023 - 23:48 Permalink
Tandarts_Richa…

Neen zo op deze foto is niet duidelijk een ontsteking aan een kies te zien. Mogelijk door overlapping , maar niet goed te zien ( zou in de mond en met een kleinere foto moeten bevestigen)is er een "gaatje" ontstaan door de verstand kies. En mogelijk een "gaatje" bij de eerste grote kies links boven. Dit zou ik beslist door de kaakchirurg gezien willen hebben. De "blote" tandhalzen kunnen geen zwelling veroorzaken. En zwelling met ontstoken speekselklieren altijd verder volgen en door specialist,KC, laten beoordelen.
vr, 09/29/2023 - 00:30 Permalink