pijn!

Author:
Flow
Posted:
ma, 07/30/2012 - 21:49
Hallo allemaal,

ik zit hier met pijn, (maar dat hadden jullie al begrepen) punt is echter, ik kan eigenlijk niet goed aanwijzen welke kies nu precies pijn doet. Mijn wang is een beetje dik maar mijn tandvlees ziet er normaal uit. Ik heb al mijn kiezen grondig bekeken (hard gebeten, tegen aangetikt etc) maar nog steeds is er geen kies die nu echt pijn doet. Het is meer dat ik gewoon pijn heb in mijn hele wang (binnenkant) en er een flinke druk op mijn linker onderkaak staat. De pijn is niet kloppend en ook niet scherp maar echt een doffe drukkende pijn.

Ik weet dus eigenlijk niet zeker of ik morgen nu gewoon meteen de tandarts moet bellen (was niet van plan om om 22.00 nog de spoeddienst van mijn tandarts te bellen) of dat ik gewoon moet wachten en kijken of het niet wat anders is.

iemand enig idee?

Flow
Flow

Hahhaa, nou ik denk niet dat ik een hartaanval heb (dan zou ik vast niet zo in het rond springen) en wat Masseter is heb ik net gegoogeld.

Ik denk dat ik uit je antwoord mag opmaken dat het min of meer onmogelijk is om iets zinnigs te adviseren op basis van wat ik beschrijf. (of niet?) Ik zal vannacht dus maar even afwachten.

groetjes

Flow
ma, 07/30/2012 - 22:08 Permalink
Flow

probleem opgelost! (en nee, geen hartaanval)

Vanochtend bij de tandarts geweest die meteen zag dat mijn verstandskies 'rommelde'. Kies is er nu dus uit.

bedankt voor het meelezen.

Flow
di, 07/31/2012 - 11:08 Permalink
Flow

inderdaad, zei de tandarts ook, zag het meteen. Dus ik ben nu van die nare kies af gelukkig. Nu even de napijn uitzitten en ik ben weer helemaal het vrouwtje (napijn valt overigens reuze mee)

Flow
di, 07/31/2012 - 23:30 Permalink
Newtan

Maar snappen doe ik het niet helemaal.
Je had op alle kiezen getikt enzo, maar niks gevonden.
Had je die verstandskies dan gemist?

Of is de napijn over 3 dagen nog niet over en zou het dan toch iets anders kunnen zijn?

Misschien zie ik het te zwart...
wo, 08/01/2012 - 23:02 Permalink
Flow

Dat begreep ik ook niet, ik had inderdaad op elke kies getikt, en ik kon de kies gewoonweg niet aanwijzen, kon de pijn echt niet localiseren.

Er is een foto gemaakt om inderdaad te kijken (dat deed de assistente) en daar zag alles er prima uit onder de andere kiezen en tanden. De tandarts zei meteen toen hij in mijn mond keek dat het de verstandskies was, hij zei dat die druk uitoefende en dat dat was wat pijn deed. Op zich leek dat logisch want de pijn trok echt door tot in mijn oor en ik voelde ook een drukkende pijn. Er zat ook geen gaatje in of zo (kies zelf zag er prima uit).

Ik hoop niet dat je gelijk hebt en dat het eigenlijk iets anders is, maar de napijn van het trekken zakt wel heel snel, ik voel me vandaag eigenlijk wel prima (moet alleen niet op mijn gezicht duwen want dat voelt of ik een blauwe plek heb of gapen want dan moet mijn mond echt te ver open)

Flow
do, 08/02/2012 - 08:50 Permalink
Flow

zou natuurlijk kunnen, maar volgens mij doe ik dat niet (maar misschien denkt iedereen dat hij of zij dat niet doet)

punt is natuurlijk wel: ik had pijn, tandarts zegt dat het de verstandskies is omdat die 'rommelt', kies is eruit, drukkende pijn is weg. Maar ik wacht het gewoon even af en ga voor nu gewoon blind op de info die ik van mijn tandarts heb (ben erg gelukkig met mijn tandarts, en hij heeft het natuurlijk ook gewoon gezien en het is natuurlijk moeilijk op een forum iemand feitelijk in zijn mond te kijken)

Zou het weer terug komen, ga ik gewoon weer terug naar de tandarts en zal zeker vragen over het klemmen (maar ik denk dat mijn tandarts daar ook wel mee zou komen als hij dat dacht)

bedankt!

Flow
do, 08/02/2012 - 11:26 Permalink
Flow

hmmm, die verstandkies is er dus uit, wond ziet er voor mijn leken oog goed uit (mooi dicht, roze tandvlees, niet dik) Maar ik krijg nu toch weer pijn.

Pijn is wel anders, het doet alleen zeer als ik kauw, maar ook als ik niets in mijn mond heb (en dus gewoon een kauwende beweging maak) ik heb nu dus ook echt pijn in mijn oor.

Ik vraag me nu een beetje af: zou dit dan toch dat klemmen zijn waar eerder over gesproken werd? of kan dit gewoon nog omdat de tandarts flink aan me heeft liggen sjorren om die kies eruit te krijgen?
Als het dat klemmen is, moet ik daar dan iets aan doen of gaat dat vanzelf weg (ik heb het nooit eerder gehad)

groetjes

Flow
zo, 08/05/2012 - 13:49 Permalink
Flow

Hai,

even voor de info

probleem is inmiddels opgelost, ik ben niet aan het klemmen maar had een oorontsteking achter mijn trommelvlies. Het was dus niet zo dat kiespijn doortrok in mijn oor, maar dat oorpijn doortrok in mijn kies.

De tandarts kon na die rommelende verstandskies (die er dus uit is, maar achteraf niet perse nu uit hoefde ) niets vinden en heeft gezegd dat er echt nergens iets te vinden was. Heeft me doorgestuurd naar mijn huisarts, deze keek in mijn oor en zei: ja je moet wel echt pijn in je hele gezicht hebben.

Trommelvlies is geprikt, bij de KNO, antibiotica. en mijn tandjes zijn dus ok.

toch bedankt voor alle info

Flow
za, 08/11/2012 - 22:21 Permalink
Flow

ja misschien inderdaad, ik voel mezelf natuurlijk nu ook wel een beetje een sukkel.

Ben blij dat mijn tandarts gewoon zei dat hij er niets van kon maken en niet gewoon een beetje is gaan uit proberen. KNO arts zei trouwens ook dat meer mensen een ontsteking achter het trommelvlies ervaren als kies of kaakpijn.

Flow
zo, 08/12/2012 - 05:46 Permalink