Pijn

Author:
queenie
Posted:
di, 01/15/2002 - 15:17
Ik heb sinds gisteren pijn rechts! Het is boven begonnen en nu ook onder. Ik ben net naar mijn tandarts geweest. Fotoos gemaakt, op mij tanden getikt, de holtes tussen mijn tandvlees gemeten etc etc. Maar ik heb niet specifiek bij een tand/kies pijn. Er was ook helemaal niks te vinden. Nu denkt hij dat het misschien mijn verstandskies rechtsonder is en dat ik daardoor weerpijn heb. Rechtsonder helemaal verdoofd en pijn is boven ook inderdaad minder. Als ik echt specifiek een tand ging voelen moets ik hem terugbellen. Heb nu R/Brufen gekregen, oploszakjes. Als ik ergens een ontsteking heb, kan mijn tandarts dat dan niet zien?
Ik heb vannacht zo'n pijn gehad en hoop niet dat ik dat nu weer krijg. Wat denkt u dat ik heb en wat adviseert u? Ik kan niet een specifieke tand/kies aanwijzen.
de digitale tandarts

Gezien je verhaal, heeft je tandarts uitgebreid en precies gekeken naar de oorzaak van je pijnklacht. Helaas zijn niet alle oorzaken van kiespijn duidelijk op te sporen. Mogelijk is er een zenuw geirriteerd maar blijkt dit (nog) niet duidelijk uit de rontgenfoto's en andere testen.

Hoewel een probleem met een tand/kies de meest voorkomende oorzaak van kiespijn is, kunnen er andere factoren een rol spelen. Bijvoorbeeld een ontsteking van de kaakbijholtes (verkouden?), kan kiespijn in m.n. de bovenkaak veroorzaken. Een andere oorzaak kan zijn klemmen of knarsen, waarbij tanden/kiezen, kauwspieren en het kaakgewricht overbelast kunnen raken.
Andere oorzaken komen zelden voor, maar zijn niet uit te sluiten.

Voorlopig zit er niets anders op dan af te wachten totdat de pijn zich duidelijker manifesteert of verdwijnt.

Sterkte.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-20 18:21 ]
zo, 01/20/2002 - 18:20 Permalink
queenie

Nou, de volgende dag weer naar de tandarts geweest, want ik voelde toen een bepaalde kies. Fotoos gemaakt van die kies, maar was niet echt iets te zien. Opengemaakt, en mijn zenuw was aan het afsterven en zelfs al aan het rotten. Zenuwbehandeling gehad( helemaal pijnloos)en vandaag maakt hij het af. Er zit nu een noodvulling in. Na de behandeling was de pijn ook meteen verdwenen.
wo, 01/23/2002 - 12:35 Permalink