Periocorinitis, geen behandeling TA

Author:
EarlyAtomica
Posted:
do, 10/27/2022 - 10:37
Gisteren voor het eerst in 3 jaar naar de tandarts geweest in verband met behoorlijke pijn rondom mijn verstandskies. Ik ben behoorlijk bang geworden door vervelende ingrepen in het verleden, vandaar dat ik lang niet ben geweest. Uiteindelijk is de pijn en angst voor ernstige problemen groter dan de angst voor de tandarts.

Mij werd verteld dat dit met goede hygiëne het weer over gaat. Hij zei voor de rest geen gekke dingen te zien. Tandvlees rondom verstandskies aardig ontstoken. Het doet behoorlijk pijn, slik aardig wat pijnstilling. Kan eten, slikken, praten etc. maar wel met pijn. Gaat dit écht vanzelf over? Ik poets nu met perio-aid en spoel met corsodyl. Is er nog iets dat ik kan doen?
Tandarts_Richa…

De angst voor erger zou er voor mij voor zorgen dat ik naar de tandarts ga. Want bij erger is het vaak moeilijker voor de tandarts. Een ontsteking v h tandvlees gaat vaak bij goed reinigen ( + professioneel) over. Vaak een probleem bij doorbraak v e M3 (verstand kies). Als de x-foto laat zien dat een normale doorbraak geen probleem is zou ik dat voorschrijven. Eventueel het "lapje" tandvlees wegsnijden/branden. Bij geen normale doorbraak M3 laten verwijderen.
do, 10/27/2022 - 16:14 Permalink
EarlyAtomica

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Er staat ook dat ik naar de tandarts ben geweest ondanks de angst. Echter had ik eerst geen pijn en was er dus ook geen directe reden om te gaan. Pijn was erger dan de angst.

Echter heeft mijn tandarts mij enorm weinig verteld. Ik reinig nu goed met ragers tussen het gezwollen tandvlees, spoel met cordosyl en kauw op een gaasje gedrenkt met waterstofperoxide. Het lijkt nog weinig effect te hebben en de pijn straalt door naar mijn oor. Slikken en kauwen is pijnlijk. De pijn is nu wel eindelijk enigszins te onderdrukken met ibuprofen. Er is gewoon geen indicatie gegeven over hoe lang dit gaat duren en wanneer weer bellen etc.

Ik ben van plan de tandarts opnieuw te bellen vanwege de extreme onduidelijkheid. Het schaadt mijn vertrouwen wel enigszins.
vr, 10/28/2022 - 08:47 Permalink
EarlyAtomica

Toevoeging overigens. De kiezen gaan er allemaal uit. Ik ben verwezen naar ACTA vanwege de angst. Hier staat echter wel een wachtlijst van enkele maanden. Ik ben dus hevig op zoek naar iets wat nú verlichting brengt en een oplossing biedt tot deze eruit gaan. Flap operatie valt vanwege angst en het toch al verwijderen van de kiezen af De pijn is niet ondraaglijk maar zo zeurderig en uitstralend dat ik er erg geïrriteerd van raak.
vr, 10/28/2022 - 08:54 Permalink
Tandarts_Richa…

Heel vervelend voor je allemaal. Zonder onderzoek en x-foto moeilijk voor mij een advies te geven. Het lijkt dat u op dit ogenblik alles doet om het ongemak te verminderen. Als de oorzaak oppervlakkig is dan kan goed reinigen binnen een week verlichting geven. Is het dieper dan moet de oorzaak verholpen worden om verlichting te geven. Dus oorzaak elimineren. Allemaal te vaag voor u sorry.
vr, 10/28/2022 - 10:03 Permalink