Opnieuw pijn na tweede wortelkanaalbehandeling.. kies trekken?

Author:
elisakoop
Posted:
vr, 04/07/2023 - 21:54
Hoi!
Dit is mijn eerste bericht op dit forum, ik ben namelijk een beetje ten einde raad.

Ik ben 23 jaar en heb al de nodige problemen gehad met mijn tanden en kiezen. Ik poets 2x per dag goed, flos en rager, drink geen frisdrank maar heb toch altijd al veel gaatjes.

2 jaar terug is er een vulling gaan lekken in een kies linksboven. Mijn tandarts destijds heeft me hier lang mee laten lopen en beweerde dat ik ''maar even goed tandpasta moest blijven smeren''. Afijn, bij terugkomst van vakantie hield ik het niet meer uit qua pijn en is er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd bij de spoedtandarts.
De ergste pijn (met koud en warmte prikkels) was verholpen, maar ik bleef nog een soort kloppende pijn voelen in het tandvlees van de kies als ik sportte of me omdraaide op mijn kussen.

Uiteindelijk afgelopen maand doorgestuurd naar de endo, die heeft een vierde kanaaltje gevonden en opnieuw een kanaalbehandeling uitgevoerd. Ik was daarna even pijnvrij, maar nu begint dat kloppen weer opnieuw...

Inmiddels 2x 800 euro en veel pijn verder ben ik een beetje ten einde raad. Wie heeft tips? Zou antibiotica kunnen helpen? Of zijn de behandelingen voor niets geweest en moet ik de kies laten verwijderen?

Help!