Opnieuw pijn in kies WKB, na extractie verstandskies

Author:
Avi
Posted:
wo, 01/17/2024 - 11:52
Hallo,

Ik zit met een probleem en ik vroeg me af of wellicht andere hier ook ervaring mee hebben, aangezien ik mijn specifieke geval nergens exact terug kan vinden.
Ik heb afelopen jaar begin november een WKB rechtsboven in de achterste kies gehad die voor de verstandskies staat. Dit omdat ik daarvoor een diepe vullig had zitten en ik hier meer gevoeligheid en pijnscheuten kreeg bij koud of warm drinken of eten. De behandeling ging goed en eigenlijk erna was de gevoeligheid weg en had ik geen last meer van deze pijn, super fijn!

Nu heb ik 27 december afgelopen jaar een bezoek bij de kaakchirurg gehad, om linksboven de verstandskies te laten trekken en rechtsonder eruit te laten snijden, ook deze behandeling was normaal verlopen. Het herstel hiervan, duurde voor mijn gevoel best lang omdat ik me telkens heel bewust was van de zeurende pijn en een trekkende hechting die voor mijn gevoel halverwege mn wang was gehecht. Deze is ook een stukje naar beneden gezakt, maar verder is dat aan de linkerkant allemaal weer rustig.

Nu kreeg ik ongeveer een week geleden ineens weer af en toe gevoeligheid en een pijnscheut aan die rechtse kies. Ik dacht er eerst niks van, maar in het weekend kreeg ik ineens zo'n pijn eraan die tot een uur duurde voordat deze pijn weer wegtrok. Tot het punt dat ik er licht in mijn hoofd van werd en misselijk. Nu, inmiddels een halve week verder, lijken de pijnscheuten wel weer wat te stabiliseren maar van tijd tot tijd heb ik met drinken of eten, voornamelijk als het drinken en eten rechts in mijn mond zit, nog wel een lichte pijnscheut. Ik heb overmorgen weer een afspraak bij de kaakchirurg voor mijn laatste verstandskies, rechtsonder. Ik zal dit ook sowieso aankaarten en navragen daar.

Voor mijn gevoel (vooral mijn hoop) is het het opnieuw settelen van mijn tanden en kiezen na het ontstaan van meer ruimte na het verwijderen van de verstandskiezen links. Ik hoop ook dus dat de gevoeligheid in de kies rechts weer wegtrekt, want soms kan ik wel door de grond gaan van die pijnscheuten.

Mijn vraag is dus ook, heeft er iemand ervaring mee waar deze gevoeligheid vandaan kan komen? Is dit normaal en trekt dit in principe weer weg? Alvast bedankt!
Avi

Ik zag in mijn voorgaande bericht dat ik een foutje heb gemaakt. Het ging natuurlijk om de verstandskiezen beide aan de linkerkant. Komende vrijdag wordt de kies die rechtsonder nog zit eruit gehaald.
wo, 01/17/2024 - 14:45 Permalink
Tandarts_Richa…

Elk WKB kan complicaties opleveren. Na verloop v tijd weer klachten. Dan kan vaak een herbehandeling uitkomst biede. Na een WKB wordt een kies broos. Vandaar een knobbel overkappend vulling of kroon advies. Anders kan een breuk ontstaan. En verder nog andere complicaties. Laat uw tandarts de klacht beoordelen.
wo, 01/17/2024 - 23:41 Permalink