Oplossing voortand

Author:
Hedwig@1
Posted:
di, 01/16/2024 - 11:17
Hallo allemaal!

Mijn voortand is er een half jaar geleden uitgevallen. De wortel zit er nog wel in en is intact. Nu heeft de tandarts al een aantal keer een neptand gemaakt met een stift in de wortel, maar het blijft er maar uitvallen. De laatste keer is er een dikkere stift gebruikt maar na 1 maand begint de tand weer te wiebelen.
Nu wil de tandarts een kroon maken een een stift op maat, omdat de stift op maat gemaakt is voor de wortel zou deze wel moeten blijven zitten. Dit gaat zo’n €800 kosten.
Ik wil graag advies of dit een goede oplossing is. Of zijn er nog alternatieven?
Ik ben zo bang dat deze op maat gemaakt kroon er ook iedere keer uit gaat vallen.
Tandarts_Richa…

Als de stift even lang of langer is dan de opbouw ( wat onder de kroon zit) dan heeft dat een goede kans v slagen. En de kroon moet minimaal 2 mm natuurlijk tandweefsel omvatten. Ik maak een schouder bevel preparatie. Pas nog gemaakt. Verder ook afhankelijk v druk dat de onder tanden uitoefenen. Als de kiezen allemaal aanwezig zijn en de onderytanden vrij v d boven tanden liggen moet het geen probleem geven. Alternatieven zijn uitneembare frame prothese of een kroon op implantaat. Misschien afhankelijk v buur elementen een brug.
di, 01/16/2024 - 18:41 Permalink
Tandarts_Richa…

Tja ...soms lijkt het of wij kunnen toveren. Er zijn meerdere oplossingen, bespreek dat met uw tandarts wat voor u het beste is. Kosten v minder tot veel , maar duur???, als je ziet hoeveel mensen eraan werken niet alleen de tandarts en assistente, dat is betrekkelijk.
zo, 01/21/2024 - 11:04 Permalink