Oplossende wortel kies

Author:
R.Wiersma
Posted:
za, 02/10/2024 - 17:12
Beste, ik heb een tijdje niet van mij laten horen, omdat ik natuurlijk geen problemen had de laatste jaren.
Maar....
2 weken geleden heb ik weer gevoelige tandvlees rechts onderin, bij de achterste kiezen. Van deze pijn heb ik minimaal al 1/2 1 jaar last van. Bij de laatste controle in december 2023, heb ik dit verteld aan de tandarts. Die heeft een overzichtsscan gemaakt, en kon niks zien. Tandvlees zag er ook rustig uit.
Maar die 2 weken geleden was de pijn iets meer, en op een moment besloot in het even te inspecteren in de spiegel..en tot mijn grote schrik, ligt de hele tandwortel bloot, en ligt het tandvlees los. (kies 47)

Ik kon die dag nog naar de tandarts, foto gemaakt weer, en ze dacht aan oplossende tandwortel.
3-4 jaar geleden heeft deze tandarts op deze wortel ooit eens een kleine minivulling gedaan vanwege een verdacht plekje.

Maar deze tandarts heeft mij doorverwezen naar de endo, waar ik gisteren ben geweest.
En is inderdaad een oplossende wortel, en is ook best roze.
De endo kan de kies behandelen, wortelkanaal behandeling, en de wortel vrij maken, maar deze gaf aan de het slaging % vrij laag is, en ook pas bij het behandelen hoe ver de wortel is (bij mij weten is het 1 van de 3 wortels) en dat de kies over tijdje alsnog getrokken moet worden, of afbreekt groot is, en adviseerde om de kies te trekken, en kwa kosten tussen de 700 moet rekenen (ik heb geen offerte aangevraagd)

Is dit de enige mogelijkheid nog?
Of kan ik beter het geld besparen, en sparen voor een implantaat?
Attach
R.Wiersma

Ja, dat is waar, maar ik het idee om een kies te trekken...ik vind het best wel moeilijk.
Ik zal volgende week contact opnemen met mijn tandarts, maar ik heb al even googled naar implantaat + kroon ik schrik me rot van de prijzen, 1800 tot wel 2500 euro. Of jullie moeten een tip hebben :-)

Ik kan mijn herinneren toen ik voor mijn moeder zocht (5 jaar geleden) dat je het nog wel voor 1300-1500 klaar kon krijgen
De kies hoeft er niet per direct uit, ik heb 600 per jaar tandartsverzekering, misschien in de herst implantaat en voorjaar kroon.
zo, 02/11/2024 - 13:40 Permalink
R.Wiersma

Ik heb nog even zitten te zoeken op wortelresorptie, ik heb sinds een maand of 5-6 last van mijn maag/darms, snel volg, eten moeilijk verteren. Kan hier verband in zitten?
En hoe snel kan het gaan, in december met de 3d foto? overzicht foto? was niks te zien, en de foto afgelopen vrijdag bij de endo, was duidelijk te zien aan de wortel.
zo, 02/11/2024 - 18:52 Permalink
Tandarts_Richa…

Tja v December... zo snel kan het gaan. Denk niet dat er direct verband is met maagklachten. In December verzekering verhogen. Opletten dat er niet een voorwaarde is v twee jaar wachten. Anders zoals u voorstelt. Op is Op dus u heeft geen keus. Leuk is anders maar erg hoeft het niet te zijn.
zo, 02/11/2024 - 21:19 Permalink
R.Wiersma

Ik heb aan mijn tandarts praktijk een prijs indicatie voor een implantaat + kroon gevraagd (telefonisch)
implantaat zou rond de 2000 euro zijn en een kroon op 1000 euro. (Kon wel wat lager uitvallen)
Bij het trekken van de kies word waarschijnlijk direct bot toegevoegd.

Het is niet ongewoon of bij een andere praktijk ook een prijsindicatie aan te vragen?
Er op google vind ik de bomen in het bos niet meer, dus via PM mag iemand mij wel adviseren/tips, ik heb geen moeite om door heel NL te reizen.
vr, 02/16/2024 - 13:52 Permalink
Tandarts_Richa…

Ik doe zelf niet de implantaten maar weel de kroon dat erop gaat. Als totale kosten indicatie geef ik tussen de 18-2200 eur. aan. Dus compleet. Dit is exclusief eventuele botopbouw en andere bijkomende zaken die niet altijd nodig zijn. Vertrouwen is heel belangrijk. U kunt overal een consult voor een beoordeling met prijs indicatie laten uitvoeren. Maar pas op niet iedereen kan u goed helpen, vertrouwen....
vr, 02/16/2024 - 15:58 Permalink