Open antrum - herstel?

Author:
vicje
Posted:
do, 07/27/2023 - 12:40
Ruim 2 jaar geleden is er een eerste kies getrokken en daarbij is toen een open antrum ontstaan. Het betrof de achterste kies. Dit is direct gehecht en het probleem was eigenlijk gelijk verholpen.

Nu ben ik vandaag naar de tandarts geweest en is de nu laatste kies in hetzelfde rijtje getrokken. Ik had al gewaarschuwd, maar er ontstond inderdaad weer een open antrum, waarschijnlijk door beschadiging van de vorige.

Deze keer is er oplosbaar gaas ingestopt en is het wederom gehecht. Ook heb ik antibiotica voorgeschreven gekregen. Maar, dit keer is het probleem niet gelijk verholpen. Het is stukken minder, maar ik merk het nog wel. Volgens deze tandarts kan ze er niks anders aan doen, het is strak getrokken en daar kan nog iets doorheen komen zegt ze. Het zal tijd nodig hebben om dit te helen.

Ik maak mij daar zorgen over, als ik het vergelijk met de eerste keer, waarbij het wel gelijk was opgelost. Kan dit kwaad? Moet er inderdaad nog iets gebeuren, of kan ik het rustig met antibiotica afwachten?