ontstoken wortelpunten

Author:
lbakker
Posted:
wo, 03/20/2002 - 22:04
Bij rontgenfoto's van mijn gebit bleken er verschillende ontstoken wortelpunten te zijn. Ik heb nergens last van. Kan dit vanzelf overgaan, of moet er altijd iets aan gedaan worden? En hoe kom ik van ontstoken tandvlees af, ik poets me de blaren, flos en gebruik tandenstokers. Alvast bedankt, Leo
de digitale tandarts

Een ontsteking rond de wortelpunten, wordt over het algemeen veroorzaakt door bacterien in het wortelkanaal. Het goed schoonmaken en opvullen van de wortelkanalen, m.a.w. een wortelkanaalbehandeling is dan de oplossing. Het is bijna uitgesloten dat deze ontstekingen vanzelf overgaan.

De chronische ontstekingen aan de wortelpunten zijn momenteel pijnloos bij u, maar als ze opvlammen/acuut worden, kunnen ze pijn en zwelling veroorzaken.

Goed poetsen, flossen en tandenstoken zijn nog altijd de beste methodes om van ontstoken tandvlees af te komen. Mocht u <a href="http://www.tandarts.nl/html/tandvlees/tandvlees.php">parodontitis </a> hebben dan moet tevens de tandarts/mondhygienist er aan te pas komen.

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-21 16:43 ]
do, 03/21/2002 - 16:42 Permalink