ontsteking wortelpunt

Author:
Bander
Posted:
ma, 06/12/2023 - 11:15
Hallo,

een van mijn voortanden is een kroon (stift 30 jaar oud).
sinds mei is deze kroon los gaan zitten en bij wiebelen geef deze een vieze smaak en geur.
Volgens de tandarts komt dit door een ontsteking in de wortelpunt.
Advies om een apex behandeling te doen bij de kaakchirurg.
Afspraak gemaakt bij kaakchirurg en een dag voor de afspraak viel de kroon, tijdens het poetsen, eruit.
Met de kroon naar de tandarts en deze heeft nog een keer gekeken en gezien dat de wortel vertikaal spleten is en een apex geen zin heeft.
Er moet een wortelimplantaat gedaan worden. Hiervoor heb ik op 3 juli een consuult met zijn zoon.
Waar ik nu mee zit is dat de onsteking uitbreid. ik heb inmiddels een tweetal bultjes in het tandvlees boven de kroon waar er pus en bloed uitkomt.
Ik voel ook grote druk op de kroon.
Mijn vraag is kan ik alsnog een apex laten doen om de ontsteking voor nu te stoppen, volgens de tandarts komt de onsteking terug totdat de wortelimplantaat is gedaan.
Waar ik mee zit is dat de implantaat nog waarschijnlijk twee maanden gaat duren en ik denk dat het niet verstandig is om twee maanden met een ontsteking rond te lopen.
Tandarts_Richa…

Als de wortel gespleten is dan helpt maar een behandeling. Trekken. Voor nood een uitneembaar plaatje en als een implantaat of brug of uitneembare voorziening het vervolg is dan inplannen. Een en ander afhankelijk v hoe uw gebit verdere zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld ontbrekende kiezen, grote vullingen waar kronen nodig zijn. Maak een plan voor de toekomst afhankelijk v uw wensen/financiën.
ma, 06/12/2023 - 17:11 Permalink