ontsteking

Author:
sheyenne
Posted:
za, 05/04/2002 - 10:32
hallo
ik heb van af gisteren pijn in mijn mond het lijkt op een ontsteking als ik slik doet het pijn en ook als ik mijn tanden op elkaar zet
het zit acher in mijn mond ,maar er zit geen kies bij ook mijn verstandkies zit daar niet meer die is er een paar jaar geleden uitgehaald wat kan ik er aan doen.ik heb een afspraak bij de tandarts voor maandag maarde pijn is nu heel erg vandaar dit bericht
de digitale tandarts

Deze pijn kan ook veroorzaakt worden door een keelontsteking (angina).
Maandag kan je tandarts je mogelijk vertellen of dit inderdaad zo is, of dat het toch veroorzaakt wordt door een ontsteking van of rondom een tand/kies.

Ibuprofen (600 mg is flinke dosis, max 3 maal daags) ook wel verkocht als brufen bruis, is een pijnstiller met tevens een ontstekingsremmende werking.
Over het algemeen werkt paracetamol ook prima in dit soort gevallen, maar door de ontstekingremmende werking van pijnstillers als ibuprofen, worden deze vaak voor geschreven.

Hoewel er geen hard wetenschappelijk bewijs voor is, wordt er gezegd dat spoelen met een antimicrobieelmiddel (bocasan, chloorhexidine, kamille) verlichting geeft van de klachten bij een keelontsteking.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-05-04 15:53 ]
za, 05/04/2002 - 15:46 Permalink
leatitia

Weet je wat mij is overkomen ik kreeg een paar jaar nadat mijn verstandskiezen waren verwijderd ook pijn op die plekken. Er werden foto's gemaakt en wat bleek ik kreeg gewoon nieuwe verstandskiezen. Deze blijven wel heel klein "was ook op de foto's te zien."
Vraag maar eens of je tandarts even foto's maakt mischien komt je pijn daar vandaan.
za, 05/04/2002 - 18:30 Permalink