ontsteking

Author:
amanda
Posted:
za, 05/04/2002 - 10:01
er is bij mij een botontsteking geconstateerd, de tandarts heeft toen een pilletje in het gat van de getrokken kies gedaan en een heeeel smerig goedje erop, dat moest zo lang blijven zitten als het losliet.
Diezelfde avond heeft het losgelaten, ik ben dus nu aan het spoelen met lauw zout water (moest ik ook van de tandarts) nu weet ik niet of het pilletje lang genoeg in het gat is blijven zitten om zijn werk te doen , het heeft er ongeveer 7.5 uur ingezeten.
Tevens vraag ik me af wat het beste is om mee te spoelen, ik lees op de site veel over waterstofperoxide, is dat beter als lauw zout water?
Tevens heb ik het idee dat het gat aan het dichtgroeien is, terwijl de ontsteking er nog zit, wat moet ik hiermee doen, open houden met een gaasje of gewoon dicht laten groeien, de onsteking is bijna een week aanwezig en er staat toch anderhalf a 2 weken voor?
of is het mogelijk dat als het dichtgegroeid is de ontsteking aangepakt kan worden met antibiotica?
alvast bedankt!!!!
de digitale tandarts

Lauw zout water is een eerste keus middel om de holte van de getrokken kies uit te spoelen.
In gevallen waar ik het erg ontstoken eruit vind zien, wil ik nog wel eens waterstofperoxyde (bocasan) voorschrijven.

Het spoelen van de holte gaat het best met een plastic spuitje, het middel waarmee je spoelt is waarschijnlijk van minder belang.

Dat de holte dichtgroeit is meestal een goed teken, na ongeveer twee weken moeten de meeste klachten verdwenen zijn. Antibiotica zijn pas noodzakelijk als de ontsteking zich voortzet in het bot (osteomyelitis)

Schoonhouden en laten dichtgroeien lijkt mij een goede optie. Ik hoop dat u snel van uw klachten af bent.

Met vriendelijke groet.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-05-06 23:33 ]
ma, 05/06/2002 - 23:30 Permalink