Per ongeluk met mijn voortanden gebeten

Author:
kluun1985
Posted:
za, 12/04/2021 - 23:36
Ik bijt nooit in iets met mjjn voortanden. Niet in een appel, niet in een snee brood, niet in een zachte plak cake, niet in een frietje, niet in een chipje, in niets.

Wat ik altijd doe is alles in kleine stukken en dan gelijk in mijn mond en met mijn kiezen kauwen. Helaas werkt dit niet altijd. Zo at ik net een muesli reep, zie bijlage, natuurlijk weer in kleine stukjes gesneden, maar ik kauwde tijdens het kijken naar een serie, dus was afgeleid en terwijl ik kauwde kwam er helaas toch een noot/graan bij mijn voortanden. Of ik heb gebeten weet ik niet, maar ik voelde wel even een soort van druk. SCHRIKKEN!

Ik vrees echt dat er nu iets aan het afsterven is en ik morgen een grijze voortand oid heb...maar wat ik niet begrijp is hoe mensen in harde dingen met hun voortanden durven te bijten? Snicker repen zijn bijvoorbeeld keihard! Kettle chips ook. En het is Sinterklaas dus chocoladeletters overal en in die dikke harde chocoladerepen bijten mensen echt met hun voortanden. Mijn moeder, 64 jaar, doet dit ook vrolijk, dit terwijl haar voortanden deels nep zijn (composiet ivm slijpen doordat ze te ver naar voren stonden), en niks gaat stuk bij haar. Hoe kan dit?
Attach
Tandarts_Richa…

Tanden zijn gemaakt om voedsel mee te pakken en afscheuren en natuurlijk je visite kaartje te zijn. We laten onze tanden zien als wij vrolijk zijn. Ze kunnen in gezonde toestand veel hebben. Normaal gebruik. Soms gebeurt er een ongeluk waar VEEEL krachten aan te pas komen. Laat uw tandarts dan beoordelen of er niets aan de hand is. Ga elk half jaar uw gebit controleren en reinig elke dag minimaal 2X volledig. U bent wel heel erg geobsedeerd met uw tanden. Waar komt die obsessie vandaan. Sinds februari dit jaar 6x min of meer vergelijkbare vragen. U zou uzelf tekort doen niet te onderzoeken waar die obsessie vandaan komt. Vraag uw huisarts wie u daarmee kan helpen.
zo, 12/05/2021 - 11:31 Permalink