Ondragelijk veel pijn na wortelkanaal behandeling

Author:
Sokonomi
Posted:
wo, 11/01/2023 - 23:40
Ik heb afgelopen maandag opnieuw een wortelkanaal behandeling moeten ondergaan van een kies die opnieuw hersteld moest worden. Echter is het gisteren zo ontzettend veel pijn gaan doen, dat ik aan werken en slapen niet meer toe kom.

Ik heb de tandarts gebeld, en die heeft me een antibiotica kuur gegeven, en een pijnstiller genaamd Naproxen. Daarbij mocht ik paracetamol gebruiken.

U raad het al, het is inmiddels woensdag nacht, en heb zulke ondragelijke pijn dat ik maar online hulp ben gaan zoeken..

De pijnstillers doen namelijk helemaal niets, en zowel mijn tandarts als dokter weigeren om iets sterkers te geven. Koelen doet niets, en de pijn is gekmakend. Echt zo hevig dat ik er zelfs aan denk om maar snachts naar de eerste hulp te rijden, al is met deze pijn achter het stuur gaan zitten niet verantwoord.

Heeft iemand nog een idee wat ik hiermee moet?
Tandarts_Richa…

Is de WKB afgemaakt, dus geen volgende afspraak of is alleen geopend en een vervolg afspraak gegeven. Lees eerdere posts. De eerste 3 dgn na de ingreep (af behandelen) kan het ongemak verergeren, na 7 dgn moet het ver weg zijn. Indien nog niet afgemaakt ook 3 dgn maar de pijn moet ver weg zijn 7 dgn na af behandelen. Tot die tijd ongemak te onderdrukken met pijnstillers, uw huisarts kan, indien nodig, de juiste voorschrijven.
wo, 11/01/2023 - 23:49 Permalink
Sokonomi

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

De kies is opnieuw opgebouwd met bondo, daar hoeft niets meer aan gedaan te worden.

Echter zijn de pijnstillers gewoon niet toereikend en weigeren zowel tandarts als huisarts om iets beters voor te schrijven dan Naproxen. Ik heb de hele nacht op gelopen met ijs en koud water en heb het letterlijk uitgeschreeuwd van de pijn. Ik vrees dat ik dit niet nóg een nacht ga volhouden zonder echt compleet gek te worden. De pijn MOET minder, het maakt me niet uit hoe. Als de artsen dienst weigeren, dan maar alcohol tot ik plat ga. Ik moet toch wát..
do, 11/02/2023 - 08:11 Permalink
Tandarts_Richa…

Lees eerdere berichten over het verloop v e wkb behandelde kies. Kan een week duren voordat een AFBEHANDELDE wkb kies tot rust komt. Vaak denkt men dat de wkb afbehandeld is maar is nog een afspraak gemaakt om dat te doen. Kan uit wat u schrijft dat niet duidelijk opmaken. Bondo???> Het is geen aan en uit knop die na een behandeling is uitgeschakeld. U kunt niet verwachten dat iets wat weken /maanden is opgebouwd gelijk na de behandeling weg is. Uw lichaam heeft tijd nodig om de ontsteking op te ruimen. Een voorbeeld v e ander behandeling in een lichaam: Het heeft 9 maanden geduurd voordat mijn knie hersteld was v e operatie. Een arts kijkt wat in uw situatie voor u goed is. Als blijkt dat ander medicatie, in hun ogen , in uw geval niet v toepassing is dan moeten zij dat niet voorschrijven. En artsen MOETEN niets.
vr, 11/03/2023 - 11:15 Permalink