Onderkant tong is dik en onderkant kaak, niet de wang. Na het trekken van verstandskiezen

Author:
Joyce.01
Posted:
vr, 01/05/2024 - 08:29
Ik heb op woensdag mijn 2 verstandskiezen rechts laten verwijderen bij de kaakchirurg. Dit verliep allemaal heel soepel, ik mocht met spoed tussendoor omdat ik al eventjes met een ontsteking liep in mijn verstandskies rechts onder in en de pijn niet meer uit te houden was.

De eerste dag viel de pijn allemaal reuze mee, met de pijn die ik gewend was de afgelopen dagen was dit echt niks. De pijn zelf is nu nogsteeds prima te doen, ik heb alleen een extreem dikke kaak. Mijn wang zelf is eigenlijk niet dik, het zit allemaal bij m’n keel. Alsof ik ineens een flinke onderkin heb. Ook de onderkant van mijn tong is helemaal dik. Hier maak ik me toch best een beetje zorgen over omdat het slikken erg lastig en pijnlijk is. Is dit normaal? Ik zit nu op dag 3 (vrijdag)
Joyce.01

Dank je Richard, helaas is vandaag de poli chirurg niet open voor belletjes.

De zwelling onder mijn tong wordt in de loop van de dag minder. Dit gebeurde gister en vanmorgen ook weer. Mijn onderkin is wel nog steeds aanwezig. Zal dit dan toch miss een reactie van mijn lijf zijn op de ingreep, mijn weerstand misschien iets zwakker… het lijkt alsof de klieren opgezwollen zijn. Echter lees ik op internet niks over dit in combinatie met verwijderen verstandskiezen, de zwelling zit normaal gesproken op je wang maar daar is niks aan de hand. Ook de pijn aan de kiezen is prima mee te leven, zoveel pijnstilling heb ik niet meer nodig. Misschien staat het zelfs wel los van elkaar.
za, 01/06/2024 - 14:13 Permalink
Joyce.01

Ik heb geluisterd en toch even gebeld naar de kaakchirurg, ik moest meteen langskomen. Ze hebben het open gesneden en er kwam een hoop rommel uit... Heel vies, maar inderdaad een ontsteking. Er zit nu een drain in en ik moet het zelf af en toe masseren.

Hopelijk ben ik er nu snel vanaf. Nogmaals bedankt voor de tips!
ma, 01/08/2024 - 15:40 Permalink