Onderkaak naar voren duwen, kraken de tanden

Author:
Daantje79
Posted:
di, 11/29/2022 - 13:17
Vreemde vraag, ik weet het.
Ik heb veel stress de laatste tijd. Ik merk dat ook in mijn kaak, dat het gespannen is. Ik werk aan ontspanning zo goed als ik kan. Wat ik ook vaak doe is mijn onderkaak als het ware naar voren en achteren duwen. Met het naar voren duwen (centenbakje maken zeg maar haha) kraken voor mijn gevoel ook mijn tanden in mijn onderkaak een beetje, kliklik. Ik zie geen beweging van tanden in de spiegel en ik voel het ook niet. Maar kan dat komen, dat gevoel door die kaak te spannen en naar voren te duwen?
Tandarts_Richa…

Kan het zijn dat uw kaakkopje klikt. Het kan ook het over elkaar schuiven v d knobbels v uw kiezen zijn. Stress is niet goed want het heeft vaak zijn weerslag op uw gebit. Zou er wel naar laten kijken. Soms maken wij een "bitje" om de druk op uw gebit te ontlasten. Beter is de stress aan te pakken eventueel professioneel begeleid.
di, 11/29/2022 - 13:58 Permalink
Daantje79

ha Richard, dat is waar - 'ik ben het waard' haha. Maar ik doe dat ook hoor, heb hulp gehad en misschien tijd voor nieuwe sessies. Ik denk dat hypochondrie meespeelt. Heb een lange fase gehad van angst voor darm en maagkanker en ziektes. En nu lijkt het zich te verplaatsen naar mijn gebit, dat weliswaar niet best is, maar een week of 5 geleden heb ik nog controle gehad en een vulling erbij gekregen en een half jaar gelden een implantaat en er is nooit gezegd dat er iets helemaal is dat op losse tanden kan wijzen ofzo.
di, 11/29/2022 - 14:30 Permalink