Nog steeds pijn

Author:
KarinV
Posted:
za, 11/10/2001 - 15:05
In oktober heb ik hier ook een berichtje geplaatst naar aanleiding van pijn in 2 kiezen na het plaatsten van witte vullingen in 1 kies. Door die witte vullingen zijn de zenuwen van de betreffende kies en de naastliggende kies aangetast. Na een maand met ontsmettende noodvullingen te hebben gelopen heb nu anderhalve week de echte vullingen. Maar nu heb ik nog steeds pijn.

Op 31 augustus was de kies gevuld en sindsdien loop ik met pijn en slik in pijnstillers, die natuurlijk steeds minder helpen omdat mijn lichaam eraan gewend raakt.

Hoe kan het nou dat ik nog steeds pijn heb en is het misschien verstandiger om die 2 kiezen gewoon te laten trekken zodat ik van de pijn af ben?
de digitale tandarts

Beste Karin,

Ik heb al eerder in vragen over napijn verschillende oorzaken aangedragen. Vaak wordt de napijn vanzelf minder, maar helaas is dit bij jou niet het geval.

Echter het laten trekken van de kiezen, lijkt mij iets te voorbarig.

Het is ook mogelijk om een wortelkanaalbehandeling te laten uitvoeren. Onder verdoving, dus nagenoeg pijnloos wordt het levende deel (de pulpa)uit de kies gehaald. Na het opvijlen en ontsmetten van de wortelkanalen kan alles gevuld worden.

Doordat er nu geen zenuwvezels meer in de kiezen aanwezig zijn, zou de pijn snel moeten verdwijnen.

Probeer eerst deze optie, voordat je overgaat tot trekken.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-14 00:42 ]
wo, 11/14/2001 - 00:40 Permalink