Nieuwe kroon voelt niet goed

Author:
uili
Posted:
ma, 09/26/2022 - 13:13
Ik heb net een kroon gekregen. Vandaag was de definitieve behandeling en werd de kroon geplaatst.
Er ging iets niet helemaal zoals de tandarts verwachtte hij had het over lijm tussen de tanden die hij niet weg kreeg. Na veel geduw en getrek met een haakje en flos draad ga hij aan dat het nu goed was

Ik heb nu wel napijn ( zenuw zit nog in deze kies) en een naar gevoel net alsof er een stokje oid tussen twee tanden vast zit het heeft een drukkend gevoel op de kaak.

Ik weet niet of het kan maar het lijkt of de kies of de kroon niet helemaal goed vast zit?
Als ik er op een bepaalde manier zachtjes tegenaan die met de onderkaak lijkt het een minuscuul beetje te bewegen ik hoorde een soort tikje waarna de druk minder leek
Is dit normaal?
Is het normaal napijn te hebben en dat gevoel van een heel klein beetje speling is dat gewoon of zit de kroon dan los?
Ik heb wel eens een flinke tandvlees ontsteking gehad en toen had dat een beetje hetzelfde effect
Ik ben bang dat de kroon niet goed vast zit en bij druk kan bewegen en dan schade geven aan de wortel of de naast gelegen kiezen. Hoe zit dit?
Tandarts_Richa…

Voor een kies die een kroon aangemeten krijgt is dit een mega operatie waar het nog , soms enige weken, voor nodig heeft om van bij te komen. Het overmatig cement/composiet cement is nadat het hard geworden is soms heel lastig te verwijderen. Goed dat uw tandarts dat wel heeft gedaan. Van hier kan ik natuurlijk niet vaststelleen of de kroon niet op z'n plaats zit of los zit dat moet de tandarts ter plaatse beoordelen. Bij twijfel altijd laten nakijken.
ma, 09/26/2022 - 22:51 Permalink