Niet werkende verdoving

Author:
Elisa0808
Posted:
zo, 01/07/2024 - 14:37
Hey allemaal.

Afgelopen vrijdag avond ben ik op de spoed gekomen met vage pijnklachten, ik had pijnstillers genomen dus het viel niet mee uit te zoeken waar de pijn vandaan kwam. Uiteindelijk dachten ze 42, ik ben verdoofd voor 42 maar gaf aan van hey volgens mij is het probleem de tand ernaast. Door die verdoving heen voelde ik ook nog de pijn. Beide tanden hebben diepe vulling op de zenuw en had dus een wkb nodig.

Ze hebben extra verdoofd en zijn voorzichtig gaan proberen te boren maar was nogsteeds heel pijnlijk, alles was verdoofd behalve die ene tand dus. Ze hebben echt met veel verdoving geprobeerd maar het lukte gewoon niet? Uiteindelijk konden ze erbij en is er volgens mij rechtstreeks verdoofd en toen was de pijn in 1x weg. Ik heb best vaak al wkb gehad en dit nog nooit gehad. Mijn eigen tandarts moet de wkb afmaken maar ik ben zo bang dat die weer niet te verdoven is.

Heeft iemand er ervaring mee? Komt het veel voor? Ik ben zo bang weer die pijn door te moeten, en ben liever voorbereid. 😬
Tandarts_Richa…

Soms werkt een verdoving door de ontsteking niet. In dit geval is gelukkig door rechtstreeks in de kanaal de verdoving te geven wel gelukt. Als de hele zenuw is verwijderd hoeft zelfs niet eens verdoofd te worden want er is geen zenuw in de kanaal meer. Wij verdoven meestal toch wel want de omgeving v d wortelpunt kan ontstoken zijn waardoor u toch pijn kunt ervaren. Maar dat is, zeker bij de onder front meestal wel goed te verdoven. Ook als dat niet lukt, wat ik betwijfel, dan nog komen wijk niet voorbij de wortelpunt. De kanaal is leeg (geen zenuw meer) dus dat kunt u niet voelen.
ma, 01/08/2024 - 11:40 Permalink