Niet te plaatsen pijn na kronen

Author:
LieveLotje
Posted:
za, 08/28/2021 - 18:26
Hallo,

Ik heb veel gelezen op het forum en ook veel overeenkomsten gelezen met wat ik voel. Alleen las ik nergens wat het nu uiteindelijk was, dus probeer ik het op deze manier.

4 weken geleden heb ik boven en onder kronen gekregen. Dus alle tanden af geslepen en kronen erop. Door een ongeval had ik al een soort oplossing van een brug, nu eindelijk iets moois door het één geheel te maken.

Anyway, na een aantal dagen begon het steeds meer pijn te doen. Alleen kan ik het niet plaatsen. Ik voel het soms kloppen, soms vervelend aanwezig soms pijnlijk. Als ik pijnstillers neem is het binnen een kwartier weg. Overdag minder last van, als ik lig meer.

De tandarts zegt dat het normaal is dat alles moet wennen, en wilt het nog even afwachten.
Zover ik gelezen heb, kunnen ze in deze gevallen toch niets zien. De meeste kregen, voor niets, een wkb.

Het trekt inmiddels door naar m'n nek,oor en slaap.
Ik heb niet het gevoel dat ik klem.. Herkent een klemmer mijn verhaal wel?

Rechtsboven kan niet tegen koud, het kloppende gevoel is in heel m'n onder gebit en rechterkaak voelt steeds meer onder spanning.

Volgende week ga ik naar de tandarts, maar voordat ik ook een foto krijg waarop niets te zien is, en ik dus een wkb krijg hoor ik graag lotgenoten..
arwindramautar

Ook als je niet klemt kan je best je kaken onbewust zo spannen dat je ondertanden en boventanden pijn doen.

Je geeft al aan dat paracetamol werkt, omdat dit je kaken laat ontspannen. Paracetamol zou niet of nauwelijks helpen als er een ontsteking oid zit.

Dus je zal je kaken moeten ontspannen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Fysio kan wel helpen.
za, 08/28/2021 - 21:18 Permalink
Tandarts_Richa…

Moet u zich voorstellen dat uw lichaam boven uw gordel geopereerd wordt. Dat is een mega operatie. Zo uw kies die afgeslepen wordt. Een mega operatie waar uw kies tijd voor nodig zal hebben om van te herstellen. Soms herstelt de zenuw van uw kies niet waardoor het afsterft. Dan zal een wortelkanaal behandeling uitkomst bieden. Een foto is een diagnostisch middel die ons helpt de juiste weg te bewandelen maar niet altijd uitsluitend.De WKB wordt alleen gedaan als er aanleiding voor is. Voor niets is een verkeerde behandeling. Vaak gebruikt om een een cliënt maar te 'helpen" , van de wanhoop af te zijn. Men wil niet afwachten en eist een oplossing voor iets waar wij zelf nog niet weten wat dat iets is. Fout maar een cliënt gaat niet in afwachting van meer duidelijkheid naar huis en eist een oplossing. Laatst nog een cliënt die een AB-kuur eiste terwijl nog niet duidelijk was dat er een ontsteking was. BOOS!!!!. Klemmen, persen,knarsen zijn para-functies die onbewust gedaan worden. Je hebt niet het gevoel dat je dat doet. Uw tandarts zou uw restauraties nogmaals op sluiten (occlusie) en bewegen ( articulatie) kunnen controleren. Bij uitgebreide restauraties boven en onder tegelijk is het niet altijd in een keer goed. Daarom laat ik een cliënt terug komen om dat te controleren. Eventueel ongewenste drukpunten weg slijpen. Op afstand moeilijk te bepalen maar daar gok ik op als oorzaak van uw klachten. Een kies waarschuwt tegen over belasting vaak door koude gevoeligheid, kloppen, vervelend aanwezig zijn, spierpijn etc. Succes bij uw tandarts. Eerst occlusie en articulatie controleren evt herstellen.
zo, 08/29/2021 - 23:03 Permalink