Napijn wortelkanaalbehandeling

Author:
David.S
Posted:
za, 06/28/2014 - 12:46
Beste lezers (en hopelijk ook een tandarts die mij gerust kan stellen),

Ik heb 3 weken geleden voor het eerst lichte pijn gehad in een kies die soms er was en soms ook verdween. Dit werd op den duur slechter tot anderhalve week geleden, toen deed eerst alleen koud drinken pijn, vervolgens ook warm. Ook werd ik wakker van de pijn midden in de nacht. Ik heb na het weekend direct een afspraak gemaakt voor afgelopen dinsdag, en de avond er voor kwam er opeens bloed uit mijn mond.
Eenmaal bij de dokter heeft hij een WKB uitgevoerd en dit kreeg ik achteraf pas te horen. Ik kreeg geen antibiotica en ik moet pas in november terugkomen (neem aan dat het blijkbaar in 1 stap gebeurt is in plaats van eerst een noodvulling). Nou was er verder niks aan de hand behalve de napijn daarna maar na donderdagavond is het wat slechter geworden. Ik ben sindsdien moe van de pijn. Zo nu en dan komt er ernstige pijn opzetten een aantal keer per dag. Het doet zo pijn dat als ik met mijn tong mijn tand aanraak ik verga van de pijn, deze trekt na ongeveer 10 minuten weg en heb ik bijna geen pijn meer. Het is zelfs zo dat ik op momenten mijn kaken op elkaar kan klemmen en dan is er totaal geen pijn. Met avondeten of met warme dranken krijg ik hetzelfde gevoel, ik kan mijn tand niet aanraken meer, zo pijn doet het dan. Mijn kies voelt ook wat "hoger" aan maar dit kan denk ik ook de vulling zijn. Het gaat trouwens om de achterste kies, rechtsboven (niet de verstandskies).
Het vervelende is dat ik komende tijd niet terecht kan bij de tandarts, ik heb een aantal tentamens te maken en 1 daarvan is voor mijn propedeuse, daarnaast heb ik nog wat verslagen, een assessment en een symposium. Heel druk en veel leren, niet echt fijn met die pijn.
Kan een tandarts mijn klacht misschien beoordelen?

Mvg,

David