Napijn normaal?

Author:
Saskia1873
Posted:
zo, 05/14/2023 - 10:51
Woensdagochtend kies laten trekken omdat die was afgebroken. De tandarts heeft hem eruit getrokken binnen 10 minuten, zat wel ontsteking onder.

Nadat de verdoving bijna was uitgewerkt, begon de napijn rap, kloppend, zeurend, vieze smaak. Meteen begonnen met 1000mg elke 4/6 uur.

Eerste 2 dagen was de napijn echt verschrikkelijk!

Na 24u, paar keer gespoeld met lauw zout water. Vandaag dit ik op dag 4, pijn is minder maar tandvlees/gehemelte nog gevoelig (door prik?) nog kloppend gevoel. Ik spoel nog steeds met zout water.

Ik durf niet in de gat te kijken want ik word er snel flauw van🥲

Is dit een normale proces of toch iets van dry socket? Of wegens de ontsteking die onder de kies zat? Misschien verklaart dat de vieze smaak die eruit kwam destijds.

Gister en eergisteren was er grijze massa in de gat. Zag dat ik het eruit had gespoeld gisteren. De vieze smaak is sinds zaterdagochtend weg.

Ik weet het allemaal niet meer 😭
Tandarts_Richa…

Een bloedprop kan verschillend v kleur zijn en verandert ook v kleur naarmate de tijd verstrekt en het genezing proces aan de gang is.
"Hoe ziet stolsel eruit na trekken kies?
Gedurende de eerste dagen kunnen bloedstolsels het speeksel rood kleuren, waardoor de indruk kan ontstaan dat er sprake is van een nabloeding. Dit is echter zelden het geval. Bij een nabloeding is er meer bloed dan speeksel in de mond.".
Een stuk collageen of een stuk bot, dat kan ook.
di, 05/16/2023 - 21:09 Permalink
Saskia1873

Ik snap er niks meer van..

Gisteren klachten vrij na de behandeling aan de dry socket afgelopen maandag..

Vandaag begint het kloppend gevoel weer op te spelen. Ik zie het stolsel nog erin. Tandvlees eromheen is nog wel wat rood/gevoelig.

Spoel voorzichtig met zout water. Ik word gek 😢
wo, 05/17/2023 - 19:03 Permalink