Napijn na vullen kies

Author:
leejoo84
Posted:
do, 12/01/2022 - 19:11
Hi!

Afgelopen dinsdag ben ik behandeld door mijn tandarts, hij heeft linksboven een kies gevuld. Hij heeft haast tot op de zenuw moeten boren..

Nu heb ik afgelopen nacht wakker gelegen van de pijn..
als ik tegen de desbetreffende kies tik is het niet pijnlijker dan anders.

Nou heb ik al een langere tijd knakkende kaken (nadat er 2 kiezen onder zijn getrokken door een Kaakchirurg is dit gekomen, dit was in 2019). En zo af en toe had ik al pijn in het kaakgewricht waarvan ik ook telkens op de kop sta.. lijkt wel zenuwpijn.

Zou dit nu door het verdoven en vullen erger kunnen zijn geworden. Of zou het toch een geïrriteerde zenuw zijn..
Tandarts_Richa…

Denk niet door het verdoven, wel doordat er door u bewuster gevoeld wordtIk bedoel nu het kaakgewricht. Hangt af welke kiezen getrokken zijn. Maar als het geen verstand kiezen waren zijn ze toen vervangen om het evenwicht te behouden. Verstoren v evenwicht kan ,op den duur, zijn weerslag hebben in het kaakgewricht. Terug naar de kies....lees andere vragen op het forum....Uw kies komt door de diepe vulling op een weegschaal. Aan de ene kant heeft het tijd nodig om te herstellen, soms weken aan de andere kant sterft de zenuw met als gevolg veel ongemak. Als het s'nachts echt pijnlijk klopt kan het een indicatie zijn dat de zenuw het niet gered heeft en is een wortelkanaal behandeling nodig om de kies te redden. of trekken maar dan wel vervangen om het evenwicht in uw kauw apparaat te behouden. In de fase dat de weegschaal v links naar rechts beweegt kan uw kies warm en koude gevoelig zijn zelfs wat ongemakkelijk.
vr, 12/02/2022 - 10:34 Permalink
leejoo84

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Alle 4 de verstandskiezen zijn nog aanwezig, het waren links- en rechtsonder de 3e kies van achteren die getrokken zijn door de kaakchirurg.

Afgelopen nacht heb ik minder pijn gehad, heb gewoon kunnen slapen, dus dat is fijn.
Pijn komt zo af en toe nog met vlagen opzetten maar is niet zo heftig meer als gisteren.
Vooral na eten, trekt ook wat door naar de keel. Kies is verder niet gevoelig tijdens eten
vr, 12/02/2022 - 17:07 Permalink