Napijn na opvullen tandhals

Author:
Kimimar
Posted:
za, 02/26/2022 - 12:40
Hoi,

Al een aantal weken pijn in mijn linkerkaak. Op foto's niets te zien. Afgelopen dinsdag opnieuw een afspraak gemaakt en heeft mijn tandarts prikkeltestjes gedaan en één kies deed erg zeer waarop hij mijn tandhals heeft opgevuld. De avond erna kreeg ik verschrikkelijke pijn, maar de dag erna was de pijn zo goed als weg. Ook het spoelen met koud water deed geen zeer meer, wat de jaren ervoor wel altijd zeer deed. Ik dacht dat het voorbij was. Alleen werd ik de dag erna wakker met pijn. Een zeurende, doffe, bijna constant aanwezige pijn. De ene keer erger dan de andere. Het spoelen met koud water doet ook weer zeer.

Ik vraag me af of dit nog steeds gewoon napijn kan zijn en of ik dus het beste nog even af kan wachten of dat er toch iets zit te ontsteken. Ik ben chronisch ziek, dus ik vraag me ook af of mijn immuunsysteem hier sws overheen kan komen. De behandeling was ook erg pijnlijk (niet verdoofd).
Tandarts_Richa…

Is bij het plaatsen v d vulling diep geboord. Hoe dieper hoe meer mogelijkheid v napijn. Tandbeen laag naar de zenuw is heel dun dus de zenuw kan reageren en zelfs afsterven met een noodzakelijk wortel kanaal behandeling tot gevolg. Op dit moment reageert uw zenuw nog met koude. Is dit de reversibele fase , waar de zenuw nog kan herstellen v d operatie en nog even afgewacht kan worden of gaat het al verder naar de irreversibele fase waar een kanaal behandeling nodig is. Laat dit door uw tandarts beoordelen. Op de begin foto is vaak nog niet altijd wat te zien.
za, 02/26/2022 - 13:53 Permalink
Tandarts_Richa…

Het kan afsterven tijdens een AB kuur dat staat er los van. Een AB kuur onderdrukt alleen een ontsteking maar neemt de oorzaak niet weg. Als dit elke keer gebeurt zou ik de WK behandeling door een endodontoloog laten uitvoeren. Niet om uw tandarts in twijfel te trekken maar om zoveel mogelijk uit te sluiten. Ook bij een endodontoloog kan een behandeling niet goed uitpakken. Als de zenuw is afgestorven MOET een wkbeh. gedaan worden.
za, 02/26/2022 - 20:12 Permalink