Napijn

Author:
Trixie
Posted:
di, 05/13/2003 - 14:10
He hallo, Bij mij hebben ze hetzelfde gedaan anderhalf jaar geleden ( alleen bij mij in 2 keer ) ik heb er ook best lang last van gehad. En nu is het soms nog gevoelig( geen pijn maar wel gevoelig ) dan voel ik de kies gewoon zitten, er zijn foto's genomen maar er zit niets... Misschien spookpijn??? Mensen bij wie de voet is geamputeerd voelen ook hun tenen kriebelen...
Lieneke

Trixie..ik kan je bericht wel lezen, maar ik weet niet waarop je precies reageert..Ik denk dat je verstandskies is getrokken. Napijn is vrij normaal: het is immers niet niks!
Phantoompijn bedoel je...nee dat is het niet: je voelt waarschijnlijk jouw tandvlees wat een beetje gekneust is.
vr, 05/16/2003 - 14:20 Permalink
Trixie

Ik heb het inderdaad op het verkeerde knopje gedrukt. Het betreft een Zenuwbehandeling van ongeveer nu bijna 3 jaar geleden!! Ik denk zelf dat er iets mis is met de kies nu, hij voelt ook iets broos. Als ik hard mijn tanden op elkaar bijt dan voelt het alsof er iets tussen mijn tanden zit??? heel vreemd gevoel, geen pijn gelukkig maar ik moet de 26e weer voor dehalfjaarlijkse controle dus ik ben benieuwd. Heb wel mijn verstandskiezen laten trekken( maand terug ) en vond dit reuze meevallen heb 2 dagen goed pijn gehad maar nu gelukkig niet meer.
vr, 05/16/2003 - 14:26 Permalink
Trixie

Braces kan jij eens naar een vraag van mij kijken onder het Forum behandelingen hij heet dwarsliggende verstandskies. Misschien heb jij een antwoord voor mij???
vr, 05/16/2003 - 14:27 Permalink
Lieneke

Nou, misschien dat die ontsteking aan de wortelpunt dan toch niet helemaal weg is. Als het goed is is er na een jaar na de endo een foto gemaakt; daarop kan gezien worden of de ontsteking daadwerkelijk weg is. Misschien hebben ze de foto toch niet gemaakt, vergeten ofzo..dus vraag er even naar als je niet weet of ze een foto hebben gemaakt.
vr, 05/16/2003 - 14:40 Permalink
Trixie

Ze hebben wel een keer een foto gemaakt, toen ik zei dat ik de kies voelde dit was inderdaad ongeveer na een jaar ( iets korter )maar er was niets meer te zien. Ik denk erover om de kies te laten trekken want dat is echt een rampen kies, 5 keer geboord, 1) gaatje, 2) lekke vulling 3)losse vulling 4) zenuwbehandeling 1e sessie 5) behandeling 2e sessie.... Snap je ik word GEK van die kies en als dan nu misschien de ontsteking er nog zit zou ik weer behandeld moeten worden? Als ik hem er dan uit laat trekken dan is de ontsteking weg toch???? Want de Zenuw is er niet meer dus.... Als ik hem nu weer laat boren ben ik bang dat die kies te broos wordt en dat ie dan weer breekt. Ik vraag de 26e wel weer om een foto, wat vind jij eruit laten trekken??
vr, 05/16/2003 - 15:45 Permalink
de digitale tandarts

Dit soort beslissingen moet je in overleg met je tandarts plegen!

Er zijn namelijk zoveel factoren die alleen beoordeeld kunnen worden als de patient gezien is, dat op een forum geen advies gegeven kan worden of een kies behouden of niet behouden kan worden.

Ik hoop dat u snel van uw klachten af bent!
za, 05/17/2003 - 20:59 Permalink
Trixie

Ja dat is ook wel weer zo... Maar ben een klein beetje huiverig omdat ik er de laatste keer best veel last van heb gehad omdat het echt heel erg ontstoken was dus bijna niet te verdoven, ik voelde hoe ze bezig was met die vijltjes en hoe ze ze er weer uit trok! Ik zal het er goed met de tandarts over hebben en ik blijf maar hopen dat de kies heel blijft dan, want ik denk dat ik toch liever voor de behandeling ga want anders heb ik een zichtbaar gat! Het lijkt mij deze keer ook niet zo heel erg dan omdat de zenuwen er nu al uit zijn, dus duurt nu vast niet 2 uur! In ieder geval bedankt voor de reacties. Ik hoop dat mijn kiesje het nog even uit houdt tot maandag want dan moet ik toch naar de tandarts. Thanks!
ma, 05/19/2003 - 11:36 Permalink
Trixie

Nog 1 vraagje... Gaan ze dan weer een kanaal behandeling uitvoeren of iets anders? Als het de wordtelpunt is wat gaan ze dan doen???
ma, 05/19/2003 - 11:50 Permalink
Lieneke

Ook dat kunnen we niet goed beantwoorden Trixie...het is moeilijk over zoiets te oordelen zonder het te zien.
Als de ontsteking nog aanwezig is of niet stabiel is, dan kan de tandarts ervoor kiezen om een revisie te doen: idd nog een keer de wortelkanaalbehandeling omdat het kan dat niet al het onstoken weefsel weg is gehaald: bijvoorbeeld om dat er een wortelkanaal niet gevonden is (het is ook zo super klein).
Het kan ook dat de tandarts perongeluk door de wortel heen is geboord..dit gebeurd heel zelden maar kan voorkomen. Wat er dan gebeurd weet ik niet precies..volgens mij wordt er dan bij de kaakchirurg een vulling gelegd op deze wortel: dan moet hij eerst door het kaakbot boren. Maar dit lijkt mij onwaarschijnlijk.
Het kan ook dat als de kies 3 wortels heeft hij ervoor kiest om een wortel weg te laten snijden; dan hoeft niet de hele kies eruit.
Je kan hem idd ook de hele kies laten verwijderen. Er zijn dus een aantal dingen die er aan de hand kunnen zijn die weer een aantal oplossingen hebben. Dusss...praat er goed over met je tandarts! Laat je goed voorlichten over de voor- en nadelen.
ma, 05/19/2003 - 12:05 Permalink
Trixie

Ok bedankt voor je informatieve antwoord! Ik weet altijd graag waar ik aan toe ben. Maar wat jij nu opnoemt klinkt allemaal zo erg nog niet behalve dan die operatieve behandeling BRRRRR ( haat ziekenhuizen! ) maar ik zal er goed met de tandarts over hebbenen met hem bespreken wat we het beste kunnen doen. Als hun de behandeling kunnen uitvoeren laat ik het denk ik wel doen, en anders bespreek ik de optie met hem om de kies te verwijderen, want ik heb gehoord dat een operatieve behandeling ook niet altijd aanslaat. Ik hoop dat het allemaal een beetje een positieve uitkomst heeft... Ik hoor het maandag.. Nogmaals bedankt ik heb hier veel aan gehad
ma, 05/19/2003 - 12:30 Permalink
Lieneke

Zo'n operatietje stelt echt niks voor: ik heb het een keer of drie zien gebeuren bij de kaakchirurg en het was echt zo gepiept.

Ok tot maandag dan
ma, 05/19/2003 - 12:59 Permalink
Trixie

Dat geloof ik best dat het wel meevalt... Ben banger voor een ziekenhuis dan voor pijn! Als ik op bezoek moet bij iemand sta ik al te bibberen... Als iets bij de tandarts moet gebeuren vind ik dat ook niet prettig maar heel dapper ga ik dan maar toch maar toen bij de kaakchirurg bleef ik maar janken en die arme zusters me maar gerust stellen, maar naderhand lachend naar buiten hoor want het stelde niets voor maar wel heeeeeeeeeeeel snel er vandoor gegaan .... ( moest heel nodig plassen maar zelfs dat heb ik niet gedaan want ik wilde heel graag weg )
di, 05/20/2003 - 10:14 Permalink
Trixie

Hallo, Nou ik ben geweest.. Het was heel verassend: Er zat een stukje vulling tussen mijn kiezen ( van de kanaal behandeling ) in mijn tandvlees te prikken, dus het tandvlees is licht ontstoken, vandaar ook dat gevoel dat er iets tussen zat, want dat zat er ook. Hij heeft het met het boortje verwijderd en ik moet even een aantal dagen spoelen met Waterstofperoxide vanwege het tandvlees. Ook nog een fotootje gemaakt en er was niets te zien in mijn kies!! ( gelukkig ) Heb het ook over mijn verstandskies gehad en die laten we lekker zitten en als ie iets verder door is of als ik er last van krijg dan krijg ik een verwijskaart om hem te verwijderen en dan ook meteen de verstandskies rechts onder, hij zei ook dan heb je het maar meteen gehad... Dus all well, ends well!! Nof bedankt voor de adviezen en uitleg e.d.
ma, 05/26/2003 - 10:52 Permalink