Met kiespijn weer naar huis gestuurd

Author:
brenda123
Posted:
ma, 06/13/2022 - 21:19
Hoi,

Gisteren avond kreeg ik opeens last van kiespijn. Heb nog nooit zoveel tandpijn gehad. Kon er de hele nacht niet van slapen.

Vandaag vroeg bij de tandarts geweest. Die kon niet meteen iets zien. Ook bij het tikken op de kiezen had ik geen pijn. Op de foto zag hij dat er een kies was met een vulling die dicht tegen de zenuwen aan was. Hij vermoed dat die zenuw geïrriteerd kan zijn. En gaf me als advies om het af te wachten en zolang mogelijk uit te houden, omdat het dan vanzelf over zou gaan. Zo niet gaan we over naar een wortelkanaalbehandeling.

Maar als die zenuw ontstoken is, wordt het dan niet alleen maar erger? Zit nu weer met onuitstaanbare pijn op de bank. Moet ik idd afwachten of juist niet. Kan iemand me helpen?
Tandarts_Richa…

Als het erger wordt dan is het voor ons makkelijker de beslissing voor een wortelkanaalbehandeling te verdedigen. Soms komt de zenuw op een weegschaal zeg ik altijd. Door de ""diepe" vulling krijg je een reactie, Reversible of irreversible. M a w Kan herstellen of niet herstellen. De weegschaal kan de ene of andere kant opgaan. Voor ons soms niet in te schatten vandaar het afwachten of het kan herstellen. Als u bij het slapen wakker wordt vanwege stekende pijn...dan is het waarschijnlijk irreversible dus een WKB. Of het wordt zo erg dat u het niet wil afwachten dan hebben wij geen andere keuze dan een WKB. Minimaal 6 uur voordat u bij de tandarts de kies laat beoordelen, geen pijnstillers. Dat kan onze waarneming vertroebelen.
ma, 06/13/2022 - 22:00 Permalink
Tandarts_Richa…

Niet te veel medicijnen. 600 ibuprofen 3x dgs indien u geen bloedverdunners gebruikt en geen maagproblemen heeft . Lees de bijsluiter. laatste voor het slapen gaan in combinatie met paracetamol 500 mg. Als de pijn vannacht aanhoudt morgen nogmaals de tandarts bellen. Probeer goed te lokaliseren welk kies het is voor ons makkelijker als duidelijk is van waar de pijn komt. En 6 uur voor tandartsbezoek geen pijnstillers.
ma, 06/13/2022 - 23:40 Permalink