Last van dode voortand

Author:
Kimberley vm
Posted:
do, 11/02/2023 - 09:02
Hoi hoi! Ruim 20 jaar geleden ben ik gevallen en hierdoor is mijn voortand dood. De tandarts heeft mij toen een wortelkanaalbehandeling gegeven en ik heb nooit ergens last van gehad. Nu heb ik sinds gister een drukkend gevoel in die tand, en de tand is erg gevoelig bij aanraking. Ik heb geen echte pijn, alleen dus die druk erop. Kan ik dit even afwachten, of is dit iets waar ik liefst voor naar de tandarts moet gaan? Alvast bedankt , groetjes Kim
Kimberley vm

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor uw reactie!
Ik baal een beetje, want vanmorgen vond ik dat het een stuk minder was en dacht ik dat het dus wel weg zou trekken. Maar tijdens het avondeten ging het vreselijk zeer doen, en nu is het weer net als gisteren. Ik ga maandag direct bellen. Als het smorgens minder is, is dat dan wel een goed teken? Dat het wel aan het genezen is? Alvast bedankt,

Groetjes kim
vr, 11/03/2023 - 21:13 Permalink
Tandarts_Richa…

Helaas dit geneest meestal niet uit zichzelf. Welk last u ook aan uw gebit heeft, als dat te veel hinder geeft, laat dat altijd beoordelen. Liever voor niets gegaan dan de klachten omdat u niet geweest bent. U wordt al gewaarschuwd, kiespijn/druk/etc....doe er wat aan.
vr, 11/03/2023 - 23:05 Permalink
Kimberley vm

Even een update, net bij de tandarts geweest en heb een wortelpuntontsteking. Ook blijkt er wat mis te zijn met de 2 tanden ernaast, ze deden een test met een heel koud watje en 1 tand reageerde helemaal niet, maar de andere te heftig. Nu ben ik.doorgestuurd naar de endodontoloog, echter heb ik net even opgezocht wat zij doen. Ik ben niet aanvullend verzekerd en zou dan liever de tand willen laten trekken en eventueel een plaatje nemen. Ik ga dit met de tandarts bespreken, zij bellen mij vanmiddag terug ivm de afspraak bij de endodontoloog.
ma, 11/06/2023 - 12:16 Permalink
Tandarts_Richa…

Als men zich niet verzekert dan neemt men zelf de risico als iets gebeurt. De premie dat u bespaart zou u kunnen sparen en zo een potje maken om te gebruiken bij calamiteiten, tenzij u zo rijk bent dat een potje niet nodig is, indien nodig...uw eigen risico. Indien u de risico niet zelf kunt dragen altijd verzekeren, niet daar op bezuinigen. Verzekering hoogte naar risico. . U heeft toch ook een brand verzekering voor uw woning. Ik zou indien niet nodig altijd mijn eigen tanden/kiezen houden. Goedkoper is een stuk plastic... "plaatje" maar minder lekker. Zit los en schuurt tegen uw resterende tanden/kiezen waardoor zij slijten en er komt voedsel onder als u eet. "plaatje" gebruik ik alleen als nood/tijdelijk oplossing. Beter is een frame prothese. Maar net als met een auto... hoe meer u uitgeeft hoe meer luxe. Wat kunt u uzelf gunnen. In mijn mond nooit een uitneembaar voorziening (plaatje/frame) indien anders mogelijk. Hoe jong bent u... Neen indien mogelijk altijd behoud ... met behandeling endodontoloog. En eventueel rekening houden met een kroon op de "dode"tand indien nodig. Reactie hoeft niet te betekenen dat de andere tanden behandeld moeten worden maar laat dat aan de deskundigheid v d endodontoloog.
ma, 11/06/2023 - 12:42 Permalink
Kimberley vm

Hoi hoi!
Vandaag had ik een afspraak gemaakt met de tandarts om te kijken naar andere oplossingen. Ik ben overigens 36, en ga 2x per jaar naar de tandarts voor controle, ik heb een heel goed gebit, nooit problemen verder. Vandaar dat ik dus geen aanvullende tandverzekering heb, ik heb zelfs nog nooit een gaatje gehad haha.
De tandarts gaf aan dat het ook geen garantie is dat het na een wortelkanaalbehandeling over is, en dat we nu tijdelijk een plaatje kunnen doen en dan later eventueel een plakbrug( als ik het goed schrijf) ik kan dan ook kijken naar een aanvullende verzekering voor volgend jaar. We gaan wel eerst afwachten hoe het is na de kuur. Bedankt voor de tips en advies!
wo, 11/08/2023 - 20:16 Permalink
Tandarts_Richa…

Een AB kuur onderdrukt alleen maar haalt de oorzaak niet weg. Indien mogelijk zou ik altijd kiezen voor behoud, dus bezoek endodontoloog, en geen "plaatje". Een plakbrug, waarschijnlijk bedoelt u een ets brug, is een semi temporaire oplossing en kan ook los komen. Maar ja als er geen geld is/ geld voor over is dan houdt het op. Wat niet kan, dat kan dan niet. Dan moet je met minder doen.
wo, 11/08/2023 - 23:18 Permalink