klemmen

Author:
Jelle015
Posted:
wo, 05/02/2012 - 15:13
De afgelopen maanden ben ik 3 keer naar mijn (overigens goede) tandarts geweest.

Eerst bleek ik een groeiende verstandskies te hebben en vervolgens heb ik hierdoor kaakklemklachten ontwikkeld (w.s. mede veroorzaakt door een aandoening aan het zenuwstelsel), de klachten beginnen nu langzaam te verminderen (heb nu 2 weken een splint die ik overdag veel draag om mn kaak te ontlasten).

Nu de klachten verminderen merk ik dat mn achterste kiezen erg glad geworden zijn. Bij het laatste bezoek aan de tandarts heb ik dan ook gevraagd of het kon zijn dat mijn glazuur hier was afgesleten ook omdat ik erg veel pijn had bij het eten van suiker maar niet bij warm en koud(nog steeds overigens). Hij zij dat het volgens hem wel meeviel met het afgesleten glazuur en dat de pijn w.s. kwam doordat het geirriteerd was.

Ondertussen erger ik me mateloos aan het gevoel op mn tanden en het feit dat ik geen zaken met veel suiker kan eten. Geen gebak met verjaardagen enz.

Over 2 maanden moet ik weer voor 6 maands controle naar de tandarts en ben graag goed voorbereid. Zodat ik er over na kan denken, mijn standpunt kan bepalen, vervolgens met mn tandarts kan overleggen en dan een afgewogen bewuste keuze kan maken.

Eigenlijk heb ik 2 vragen:

1. Kunnen mn glad voelende tanden een symptoom zijn van mijn klemklachten? Na het krijgen van een splint kunnen de klachten nog 6-12 wkn aanhouden heb ik begrepen via verschillende sites van fysiotherapie praktijken.

1.a M.a.w is er een kans dat het nog vanzelf weer ruwer wordt.

2.Zo nee, welke behandelopties heb ik tegen mn gladde tanden? Kan ik bv om Fluorhappen vragen, kan me voorstellen dat t mn glazuur weer wat ruwer maakt omdat t volgens de tandarts nog meevalt met de beschadiging.

2a. Zijn er nog andere mogelijkheden?.

Alvast bedankt voor t antwoorden!

Jelle