Klein gaatje, pijn na behandeling

Author:
Tandartsbezoeker100
Posted:
ma, 03/04/2024 - 14:17
Recent is mijn tandartspraktijk overgenomen en ik heb het idee dat de nieuwe eigenaars veel commerciëler te werk gaan. Nu kreeg ik bijgevoegde foto opgestuurd (moest snel weg naar een andere afspraak), met daarbij de opmerking: "Ik heb wel een klein gaatje onder een oude vulling gevonden ( namelijk 26OD, derde tand boven op de rontgenfoto), wat gevuld moet worden).

Vervolgens is er bij de behandeling nog een 2e klein gaatje gevuld. Weet niet of dit 26OD is. Maar met de behandelde tand kan ik na afloop niet meer goed eten. Het "trekt" nu als het met iets van eten of vloeistof in aanraking komt. Behandeling is nu 1 week geleden.

Ik voel de bui al weer hangen: een wortelkanaalbehandeling. Al hoop ik natuurlijk van niet. Maar ben benieuwd wat ze nu precies gedaan hebben, waardoor dit komt. Ik had nergens last van en na de behandeling ineens dit.

Het is iig de voorlaatste tand achterin mijn bovengebit. Weet iemand wat dit is, of dit al zichtbaar op de foto was en of behandeling uberhaubt "nodig" of aan te raden was o.b.v. de foto?

Omdat ik wat sceptisch ben even een check hier. Alvast bedankt voor het meedenken.
Attach
Tandarts_Richa…

De vulling lijkt niet zo "diep" dus indien geen complicaties geen WKB. Als u niet kunt kauwen is de vulling waarschijnlijk te "hoog" dus afspraak maken en laten inslijpen zodat het niet te 'hoog" is.
Op deze foto m i idd lekkage bij de 26 maar ook "gaatje" bij de 28.
Als een kies een wkb heeft gehad wordt het broos. Daarom of een knobbel overkappend vulling of een kroon.
ma, 03/04/2024 - 22:45 Permalink