kies laten trekken?

Author:
Ineke
Posted:
di, 03/26/2002 - 19:21
Vanmiddag heeft mijn tandarts een foto van een kies met kroon van mij gemaakt en geconstateerd dat er een barst in de wortel zit, waarin vuil is gekomen en waardoor er nu rondom een ontsteking zit.Van deze kies zijn 20 jaar geleden ook al eens de wortelpunten verwijderd door de kaakchirurg, daarna heb ik echter geen last meer gehad. Mijn klacht was bultjes op het tandvlees en vieze geur/smaak, dus een ontsteking had ik wel verwacht, maar nu wil mijn tandarts deze kies trekken. Daarna een poos rust en dan maar bekijken wat er verder gaat gebeuren.
Is dit inderdaad de enig mogelijke behandeling en hoe zit dat eventueel met een implantaat, moet dat niet direct gebeuren? Mijn tandarts is niet zo scheutig met informatie.

Alvast heel erg bedankt voor uw antwoord,

Ineke
de digitale tandarts

Als er zich een breuk in de wortel bevind in combinatie met een onsteking, is de kans zeer groot dat de tand/kies verloren is.

Het bultje op het tandvlees is waarschijnlijk een ontstekingsuitgang, dit wordt een fistel genoemd. De vieze smaak wordt dan veroorzaakt door de ontstekingsprodukten.

Helaas verdwijnt een fistel niet zomaar vanzelf; de oorzaak van de ontsteking moet eerst weggenomen worden. Een breuk in de wortel is echter bijna niet te behandelen. Het trekken van deze kies zou een effectieve manier zijn om de oorzaak van de ontsteking te verwijderen.

Een implantaat kan slechts in een beperkt aantal gevallen direct geplaatst worden. Over het algemeen kan dit niet, zeker in de gevallen dat het gebied uitgebreid ontstoken is, zoals bij u het geval is.
Na +/- drie maanden is het gebied voldoende genezen om te kunnen beoordelen in hoeverre er voldoende bot aanwezig is t.b.v. een implantaat.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-27 19:56 ]
wo, 03/27/2002 - 19:51 Permalink