Kies getrokken, normaal beeld?

Author:
stephanie1987
Posted:
za, 12/23/2023 - 07:52
Na 2 weken pijn is gisteren mijn kies getrokken. Maar als ik in de spiegel kijk zie ik dit. Is dit een normaal beeld? Is dit bot of een stuk tand achtergebleven?
Ik ben enorm vannacht voor alveolitis vandaar mijn vraag.
Attach
Tandarts_Richa…

Misschien wat voedselresten dat in de wond is gekomen. Als wij een stuk kies niet uit krijgen noteren en vermelden wij dat. Dus denk niet een stuk tand. Kan mogelijk de bot rand zijn maar kan dat niet goed zien. Bloeding is voorbij dus u mag voorzichtig spoelen. Bij twijfel altijd in de mond laten beoordelen. Maar op deze foto ziet het niet abnormaal uit.
za, 12/23/2023 - 11:04 Permalink
stephanie1987

Bedankt voor het antwoord!
Hij heeft niks gezegd dat er iets was achtergebleven en voor zover ik kon zien was de tand er volledig uit maar ik ken er natuurlijk niks van.
Klopt, het bloeden is vrijwel snel gestopt en heeft niet nagebloed. Kan ik zelf zien of de stolling nog goed zit? Of voel je dat op een bepaalde manier?

Ik heb nu van de apotheek Perio-Aid gekregen maar ik durf niet. Als ik overal zowat de reacties lees is dat heel pijnlijk, ook voor de tong en wonde.

Ik heb nu al 2 weken antibiotica omdat er een ontsteking onder zat. Deze zou wel weggeweest zijn maar ik moet voor de zekerheid nog een kuur nemen.
Zou dit eventuele alveolitis tegen houden denk je?
Ik begin wel een warme kaak te krijgen en af en toe wa een stram gevoel maar niks dat een pijnstiller (ibuprofen) niet onder controle kan houden.
za, 12/23/2023 - 11:51 Permalink
Tandarts_Richa…

Stolling moet goed zijn anders stopt het bloeden niet. Gewoon spoelen, mag ook met lauw water en echt heel klein mes puntje zout. Perio-Aid prima. Zou geen AB kuur extra nemen. Oorzaak v ontsteking is nu weg. Maar altijd een kuur afmaken. Niet te veel op internet lezen...
za, 12/23/2023 - 15:37 Permalink
stephanie1987

Intussen al gespoeld met de vloeistof van de apotheek.
Het ziet er intussen weer anders uit…
Eerst 2 mooie witte plekjes en nu lijkt er wat gekleurd tussen te zitten sinds het eten. Iets grijs lijkt mij. Na het eten opnieuw gespoeld maar blijft er zo uitzien.
Sinds het eten en spoelen begint het wel wat te “trekken” en begin ik wel wat meer pijn te voelen.
Attach
za, 12/23/2023 - 19:34 Permalink
stephanie1987

En zouden het overgebleven stukjes kies kunnen zijn? Want de avond dat de kies is getrokken stond er niks maar de ochtend erna stonden die 2 witte blokjes er plots. Eentje zit zelfs wat los nu na regelmatig spoelen met zowel Period-Aid als water met zout.
Nu weet ik niet of ze er moet proberen uitspoelen of gewoon laten zitten.
Gezien de feestdagen is het moeilijk om bij een tandarts binnen te geraken en mijne vaste tandarts heeft vakantie
zo, 12/24/2023 - 16:04 Permalink
FamZomer

Beste Stephanie 1987,

Je hebt helemaal gelijk hoor... het ziet er duidelijk uit als restant kies.... pus is vloeibaar en zou niet zo stevig in het tandvlees zitten. Gek dat hier een specialist aangeeft dat het er niet afwijkend uit ziet. Met kiezen trekken hoor je altijd de ruimte van de wortel te zien want die is er geheel uit getrokken.

Voelt het hard aan?

Zo ja; 100% kies.

Een stolling herken je aan donker bruin / bijna zwart bloed achtige kleur. En is zacht weefsel. Stolling komt van bloed maar nu is alleen wit te zien. Dat lijkt me geen bloedkleur... tenzij je DNA of afwijkende bloedgroep zou hebben... (wat nog steeds geen verklaring zou zijn).

Ik zou als ik jou was z.s.m. een second opinion doen (kan altijd bij andere tandarts die aangesloten is bij je zorgverzekeraar) in de buurt van waar je woont.

Zoek ook online maar eens op hoe het eruit ziet als je een kies getrokken hebt en check YouTube video's van specialisten die opgenomen hebben hoe zij kiezen trekken en de mond en het gebit van de patient duidelijk in beeld laten zien.

Het is wél zeker afwijkend.
vr, 12/29/2023 - 00:31 Permalink
stephanie1987

Hoi FamZomer,

Bedankt voor je antwoord! Ondertussen zijn we bijna 2 weken verder en zijn die witte stukjes verdwenen.
Nu is het aan de bovenkant mooi dicht aan het groeien maar onderaan blijft het nog verder openstaan.

Gisteren ben ik bij de tandarts op controle geweest en die zei dat het er goed uit zag.

Wat het is geweest, ik heb nog steeds geen idee maar ze zijn wel verdwenen :)
do, 01/04/2024 - 11:40 Permalink