kan na 2 maanden nog steeds niks kauwen met nieuwe brug

Author:
mugen4u
Posted:
vr, 04/12/2024 - 10:51
Hoi,

Ik kan na 2 maanden nog steeds niks kauwen met nieuwe brug, ook zacht eten doet gewoon veel pijn. De kant van de brug is ook extreem gevoelig voor koud water of koud eten. de brug is meerdere keren geslepen, zo vaak dat er inmiddels vrijwel geen contact meer is tussen de brug (linksboven) en mijn gewone tanden (linksonder) om druk op de brug te beperken.

De tandarts weet ook niet meer wat er aan de hand is maar voor zover ik weet kon ik met de tijdelijke brug wel gewoon normaal kauwen.

Ben zo vaak terug gegaan dat ik ten einde raad ben, zelf denk ik dat de zenuw van een geslepen tand ontstoken is maar hoe gaan ze dit oplossen nu de brug is geplaatst? die krijg je niet zomaar los toch.
mugen4u

bedankt voor uw reactie.

kunnen ze op een Röntgenfoto niet zien of de zenuw en wortel in orde is? de brug zit met een stevig spul echt muurvast (ze hebben gekeken of hij niet een beetje los zat), kunnen ze de brug echt los halen zonder dat deze kapot word gemaakt? door de brug boren lijkt mij niet goed want dan gaat die kapot.

Ik denk ook dat de zenuw de oorzaak is, gezien het alleen pijn doet als ik kauw of koud water of ijs er tegenaan krijg. en het is echt bij 1 tand die zo extreem gevoelig is als ik erop druk, de 3e tand waar de brug over zit doet geen pijn.

van wat ik van de tandarts begrijp kan ze hem niet los halen, ik moet het weer 2 weken aan kijken.
ik heb zoveel spijt dat ik voor die brug heb gekozen
zo, 04/14/2024 - 11:35 Permalink
mugen4u

de tandarts blijft volhouden dat mijn wortels en zenuwen in orde zijn, ze zegt wel dat de wortel van de meest linker tand waar de brug op zit schuin loopt ipv verticaal en dat dit mogelijk de oorzaak is. Er zitten dus 3 nep tanden op de brug waarvan de meest linker geen echte tand eronder heeft en de 2 er naast wel, de meest linker tand doet dus veel pijn als ik kauw of als ik er vanaf de voorkant of achterkant op duw, als ik er vanaf de onderkant op duw doet het veel minder pijn.

ze is begonnen met het slijpen/kleiner maken van de 3e (meest linker) nep tand (waar geen tand onder zit) van de brug waar de pijn vandaan komt maar ook dit lijkt niet te helpen, ik vrees dat ze uiteindelijk die hele 3e tand weg haalt waardoor ik weer bij het begin ben maar dan zonder 2 goede tanden gezien die geslepen zijn.

second opinion vragen kan niet want dat kost geld en ik heb al veel betaald voor de brug.
ma, 04/22/2024 - 12:03 Permalink
mugen4u

ik heb een plaatje toegevoegd als voorbeeld. De rode cirkel zijn de 2 tanden die geslepen zijn waar de brug op zit, de groene is waar de nep tand zit die pijn doet als ik er mee kauw. de zwarte streepjes zijn de wortel zeg maar, van de meest linker echte tand loopt die dus schuin.
Attach
ma, 04/22/2024 - 12:07 Permalink
mugen4u

excuus van de 3 dubbele post, ik kan vreemd genoeg mijn berichten niet meer bewerken als ik ze eenmaal plaats.

De wortel van de tand die schuin loopt doet dus geen pijn maar als ik daar hard genoeg op druk vanaf de achterkant en onderkant dan voel ik een hele lichte pijn. Van de rechter tand voel ik helemaal niks ongeacht hoe hard ik erop druk.
ma, 04/22/2024 - 12:27 Permalink
Tandarts_Richa…

Dit is dus een vrij eindigend ( cantilever ) brug. Op zich als dit de tanden zijn waar de brug op bevestigd is moet dat kunnen wat betreft de krachten. Beperkende factor kan idd de as richting zijn. Bij krachten op het vrij eindigend deel kan de kies daarvoor, schuine as richting, extra belast worden. Vrij eindigend deel uit kauwvlak slijpen kan verlichting geven. Dan fungeert het voornamelijk esthetisch.
ma, 04/22/2024 - 23:31 Permalink
mugen4u

rij eindigend deel uit kauwvlak slijpen kan verlichting geven. Dan fungeert het voornamelijk esthetisch.

wat bedoeld u precies? dat de laatste nep tand/kies weg geslepen moet worden of dat deze nog meer geslepen moet worden?
di, 04/23/2024 - 09:12 Permalink
mugen4u

ah oke bedankt, zal dit ook helpen als ik de pijn voel als ik tegen de voorkant en achterkant van die 3e nep tand druk? als hij zo ver geslepen moet worden dat ik niet kan kauwen kan ik er nog mee leven, zolang er maar geen gat te zien is als ik lach en de pijn weg is.
wo, 04/24/2024 - 12:18 Permalink
mugen4u

oke dat zou super zijn, dat ik niet met die kant kan kauwen omdat die 3e nep tand teveel is geslepen vind ik geen ramp. gaat mij vooral om wat je ziet als ik lach.

bedankt voor uw reacties! word gewaardeerd.
do, 04/25/2024 - 10:04 Permalink