Kaakpijn

Author:
Bobjuh
Posted:
zo, 11/24/2002 - 23:11
Als ik wakker wordt 's ochtends heb ik last van m'n kaken. Anders nooit.

Iemand enig idee?
janny1970

Het kan zijn dat je onbewust je kiezen/kaken stevig op elkaar zet in je slaap of dat je knarsetand, dan kun je namelijk deze klachten krijgen, heb je misschien last van stress of zoiets.
Anders met knarsetanden even langs de tandarts gaan.

Groetjes, Janny
ma, 11/25/2002 - 18:54 Permalink
de digitale tandarts

Door het klemmen of het knarsen kunnen dit soort klachten veroorzaakt worden.

Overbelasting van het stelsel van kaken, kauwspieren en kaakgewrichten, kan velerlei klachten veroorzaken, o.a. hoofdpijn, pijnlijke kaakgewrichten, vermoeid/stijf gevoel van de kauwspieren. Wanneer dit soort klachten bestaan wordt er gesproken over cranio mandibulaire dysfunctie.

Klemmen en knarsen zijn persoonsgebonden en kunnen getriggerd worden door stress. Probeer er zelf op te letten dat je niet overdag de kaken op elkaar klemt of knarst. Ontspanningsoefeningen en massage van de kauwspieren zouden kunnen helpen.

S'nachts wordt onbewust nog wel eens geknarst en geklemd, hier zou mogelijk een opbeetplaat het knarsen kunnen verminderen (zie http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=350&forum=8 )

Mochten de klachten verergeren of blijven bestaan, dan zou een bezoek aan specialist misschien tot de mogelijkheden behoren. De tandarts-specialist die zich hiermee bezig houdt wordt de tandarts-gnatholoog genoemd.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-11-25 21:25 ]
ma, 11/25/2002 - 21:22 Permalink