implantaat of frame prothese voor voortanden onderkaak

Author:
Magriet62
Posted:
vr, 02/17/2023 - 11:17
mis 2 voortanden in onderkaak (31 -41) en krijg nu van tandarts/implantoloog de keuze: implantaat of frameprothese.
Volgens hem dienen er 2 implantaten geplaatst te worden met extra botopbouw, kosten 5k of frame prothese met 2 tanden. kosten 1k.
Ben 60 heb matig gebit, al paar kronen en mis al mijn kiezen achter en zal dus wss binnen 10 jr wel aan een kunstgebit moeten.
en vind het toch wel veel geld, temeer je straks met een evt kunstgebit
en je wilt implantaat dan wordt bijna alles vergoed.
zijn er nog andere keuzes?
Tandarts_Richa…

Ken uw gebit niet maart hoezo binnen 10 jr.... ja natuurlijk tenzij u uw best doet dat te voorkomen. Als u achter kiezen mist... welke kiezen... dan zou een Frame een prima aanvulling zijn omdat de kiezen er gelijk mee aangevuld kunnen worden. U kunt natuurlijk achter ook met implantaten kunnen aanvullen. En neen implantaten worden (officieel) pas vergoed voor een "klik"gebit als alle tanden en kiezen afwezig zijn EN uw kaak tot een bepaalde dikte geslonken is. Er is ook nog een eigen bijdrage en de wettelijke eigen bijdrage .Het is veel geld maar net als met een auto...hoe meer u uitgeeft hoe meer gebruiks gemak... en wat vindt u uzelf waard. Heeft u een auto???... wat is daarvan de afschrijving per jaar. Uitgaande v e jongere auto toch een flink bedrag. Als u hetzelfde afschrijving per jaar voor uw gebit neemt dan kunt u een flinke investering aan uw gebit uitgeven. Maar ja voor de meesten is een auto meer waard dan eigen gezondheid. Stel dat u voor een auto 1500 pj afschrijft dan is dat 15k in 10 jaar. Nou..voor 15 k kan ik heel veel doen. En schrijf dat dan ook in 10 jr af. En stel dat het 20 jr meegaat... Tja duur nietwaar.
vr, 02/17/2023 - 22:08 Permalink