Horen tanden tegen elkaar te staan?

Author:
arwindramautar
Posted:
wo, 04/05/2023 - 17:24
Merk ineens dat er een spleetje tussen mijn bovenvoortanden zit. Nooit eerder gezien/
opgemerkt. Het is geen Madonna-spleet, maar de tanden staan niet tegen elkaar aan, ze staan geheel los van elkaar. Als er speeksel tussen zit is er niets van te zien en op een foto ook helaas niet:

https://i.imgur.com/ZWnEVvm.jpg

maar horen tanden direct tegen elkaar te staan? Of kan er ook een kleine spleetje tussen zitten. Zouden jullie hiermee naar de tandarts gaan? Ben als de dood dat mijn tanden steeds verder gaan verschuiven en er ineens een Madonna-spleet verschijnt.
Tandarts_Richa…

Niets is symetrisch in een menselijk lichaam. Misschien horen juist wel spleetjes en is het bij de rest verkeerd. Maar als u nooit een spleet hebt gehad en nu opeens wel zou ik een foto laten maken en kijken wat er aan de hand is. Vaak is er een probleem met de ophanging doordat er parodontitis is of men heeft niet juist gereinigd. Bij twijfel laten nakijken.
do, 04/06/2023 - 18:58 Permalink
Tandarts_Richa…

Hoe trekt u die conclusie uit een vraag op het forum waar helaas geen vervolg op gegeven is. En waar een antwoord op gegeven is "Ik zou in eerste instantie zeggen dat het niet zou kunnen..". Het is mij in 41 jaar nog niet gelukt met tandsteenverwijdering. Wel omdat er al een verborgen kwaal was dat dan pas tot uiting kwam.
do, 04/06/2023 - 19:21 Permalink
arwindramautar

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

U geeft zojuist aan:

'men heeft niet juist gereinigd. Bij twijfel laten nakijken.'

Maar ook:

""Ik zou in eerste instantie zeggen dat het niet zou kunnen..". Het is mij in 41 jaar nog niet gelukt met tandsteenverwijdering. Wel omdat er al een verborgen kwaal was dat dan pas tot uiting kwam."

Dat spreekt elkaar tegen.

Dus als men (ook tandarts) niet juist reinigt = spleetje?
vr, 04/07/2023 - 18:16 Permalink