Hoektand niet meer te helpen

Author:
EliseS
Posted:
di, 04/30/2024 - 15:03
Beste lezer,

Afgelopen week heb ik een bezoek gebracht aan de endo, en toen kreeg ik een vervelende diagnose:
Pijnlijke Paradontitis Apicalis van element 12
Palatogingival groef met gecombineerde endo-parodontale problematiek
.

Ik heb de diagnose erbij gevoegd...

Nu ben ik helemaal van de kaart en heb geen idee waar ik het zoeken moet. Mijn gebit onderhoud ik zeer goed.... dus deze problematiek kwam echt rauw op mijn dak. In het verleden heb ik wel een mogelijk tandtrauma gehad, maar nooit geen last. Recentelijk ben ik begonnen aan een beugel en toen begon de ellende en klachten.

Mijn vraag is nu:
- heb ik al botverlies die ongedaan kan worden gemaakt en het risico loop op verlies van mijn gehele gebit? En is er nou spraken van heftige parodontitis?
- Heeft een wortelkanaalbehandeling wel zin en kan ik niet beter op extractie over gaan?
- Kan een pocket van 6mm nog gezond worden? En kan dit in de toekomst ernstige gevolgen hebben voor mijn gezondheid?

Ik ben helemaal in paniek en zie de ergste scenario's voorbij vliegen in mijn gedachtes. Ik hoop dat er iemand mijn vragen kan beantwoorden.... :(


Alvast bedankt!
Attach
Tandarts_Richa…

Parodontitis Apicalis, term voor ontsteking aan de wortelpunt. dus geen parodontitis. In de toekomst kunnen wij niet kijken. Beide voorgestelde mogelijkheden zijn een optie. Persoonlijk zou ik een WKB laten doen. Trekken kan altijd nog. Maar dat is iets waar u met de endodontoloog over moet beslissen. Een pocket mede veroorzaakt door een wortelpunt ontsteking kan voldoende genezen met goede begeleiding. De gedachte is vaak erger dan de ziekte zelf....niet te veel denken.
di, 04/30/2024 - 23:49 Permalink