Hoe lang vieze smaak na terugplaatsen kroon?

Author:
ressiv
Posted:
di, 04/11/2023 - 09:19
Goedemorgen!
Afgelopen vrijdag heb ik een kroon terug laten plaatsen met cement. Ik had al een week een vieze smaak en het vermoeden dat de kroon los zat. Toen ik hem er uit probeerde te pakken, kwam hij inderdaad los.

Nu heb ik sinds vrijdag nog steeds die vieze smaak vanuit die kroon, het lijkt wel minder te worden de afgelopen dagen.
Ik heb even gekeken of hij weer los zat, maar krijg hem er niet uit. Dus volgens mij zit hij wel gewoon vast.

Kan je de vieze smaak nog een paar dagen houden na het terugplaatsen of lekt de kroon?

Gr
Tandarts_Richa…

In principe zou, als de kroon goed aan sluit en goed is vast gecementeerd, niet meer een oorzaak kunnen zijn v vieze smaak. Ik neem aan dat u elke dag tussen de kiezen met een rager schoon maakt, en minimaal 2xpd uw tanden schoon maakt.
di, 04/11/2023 - 15:47 Permalink
Tandarts_Richa…

Ragers elke dag min 1x. Ik doe het bij elke poets beurt. Stop iets in de kliko in de zomer en ruik dan na een dag...dat is wat tussen uw tanden afspeelt als u niet elke dag schoon maakt. En uw tandarts laten beoordelen of de kroon goed aan sluit.
do, 04/13/2023 - 09:09 Permalink
ressiv

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dank voor het advies!!
Ik ben bij de tandarts geweest zojuist en die gaf aan het niet te kunnen zien, hij zit in ieder geval goed vast. Ze heeft ook nog een foto gemaakt waar niets op te zien was. Als de smaak blijft moet ik terug om de kroon los te maken en terug te laten zetten. Ik weet alleen niet wat daarvoor de termijn is / hoe lang ik daarop moet wachten? Ze ging er wel vanuit dat het goed was.
do, 04/13/2023 - 15:38 Permalink
Tandarts_Richa…

In ieder geval beginnen met elke dag interdentaal, tussen de tanden /kiezen reinigen met ragers ( mijn voorkeur) of andere reiniging middelen. Raadpleeg voor een goed advies de mondhygienist vooral als de vieze smaak aan blijft.
do, 04/13/2023 - 20:48 Permalink